“Θα είναι τιμή για μένα αν μια μεγάλη παράταξη όπως η ΝΔ που είναι προ των πυλών της εξουσίας με επιλέξει για το ψηφοδέλτιο του νομού Δωδεκανήσου. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Η απόφαση θα ληφθεί από τα αρμόδια όργανα του κόμματος. Απαντώ όμως με ειλικρίνεια ότι αν μου γίνει πρόταση θα την αποδεχθώ. Πιστέυω ότι μπορώ να εκλεγώ και να στηρίξω τα νησιά.”

Την απόφαση του να δεχθεί να είναι υποψήφιος βουλευτής στις προσεχείς εκλογές αν του γίνει πρόταση από τα αρμόδια όργανα της ΝΔ αναφέρει στο skyrodos.gr o αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Φλεβάρης αν και δεν παραλείπει να δηλώσει και τη στήριξη του στον Περιφερειάρχη κ.Γιώργο Χατζημάρκο.

“Στηρίζω τον κ. Γιώργο Χατζημάρκο . Εκτιμώ όσα έχει κάνει μέχρι τώρα και όσα μπορεί να δώσει και τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο . Είναι ένας άνθρωπος που ξέρει να μάχεται και να διεκδικεί . Τον στηρίζω και αυτό θέλω να το υπογραμμίσω. Η στήριξη μου στο πρόσωπο του θα είναι ξεκάθαρη και ισχυρή. Στην πολιτική όμως ανοίγουν και άλλα θέματα,” , δηλώνει ο κ. Φλεβάρης.

Σε ερώτηση σχετικά με τη διενέργεια των εθνικών εκλογών ο κ. Φλεβάρης απαντά:

“Θα ήθελα να διενεργηθούν νωρίτερα. Δεν θα είναι έκπληξη αν ακούσουμε πως θα προσδιοριστούν γύρω στο Μάρτιο του 2019 δηλαδή ,λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές. Δεν το αποκλείω. Η μικρή κυβερνητική πλειοψηφία μπορεί να δημιουργήσει ανά πάσα στιγμή εξελίξεις καθώς έχουμε ανοικτά πολλά και σοβαρά πολιτικά ζητήματα όπως η ονομασία των Σκοπίων που  αφήνει σε όλους πικρή γεύση”

Η συνέντευξη του κ. Φλεβάρη αναλυτικά:

Στην επικαιρότητα παραμένει το μεταναστευτικό και εξαιτίας της αδυναμίας της κυβέρνησης να το αντιμετωπίσει αποτελεσματικά;

Έπρεπε να έχουν γίνει περισσότερα και διαφορετικά πράγματα. Δεν είναι αυτό που επιθυμώ και θα . Δεν έχουν γίνει πολλά και σημαντικά για το μεγάλο αυτό πρόβλημα. Αν κρίνουμε, από όλα αυτά που ζήσαμε στην Κω και τη Λέρο δεν είμαι ικανοποιημένος. Αν είχαν αξιοποιηθεί καλύτερα οι χρηματοδοτήσεις αν αποφεύγονταν τα hot spot που δεν λειτουργούν όπως πρέπει. Δεν είμαι της λογικής τουνάσπρου -μαύρου. Πιστεύω ότι και ο μέσος Έλληνας δηλαδή, ότι θα μπορούσαν να είχαν γίνει περισσότερα.

Έχουμε μπει ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο. Ποιε οι εντυπώσεις σας από τις ομιλίες του πρωθυπουργού κ. Α Τσίπρα και του προέδρου της ΝΔ κ. Κ Μητσοτάκη;

Η επιβεβαίωση ότι εισερχομαστε σε προεκλογική περίοδο είναι το πηγαίο συμπέρασμα. Βλέπουμε ότι και τα κομματικά επιτελεία, βρίσκονται σε εγρήγορση. Και σι πολίτες μας ρωτούν για τον ακριβή χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών.

Πιστεύετε ότι μπορεί να  διεξαχθούν νωρίτερα οι εθνικές εκλογές και για ποιο λόγο;

Θα ήθελα να διενεργηθούν νωρίτερα. Δεν θα είναι έκπληξη αν ακούσουμε πως θα προσδιοριστούν γύρω στο Μάρτιο του 2019 δηλαδή ,λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές. Δεν το αποκλείω. Η μικρή κυβερνητική πλειοψηφία μπορεί να δημιουργήσει ανά πάσα στιγμή εξελίξεις καθώς έχουμε ανοικτά πολλά και σοβαρά πολιτικά ζητήματα όπως η ονομασία των Σκοπίων που μας αφήνει όλους πικρή γεύση. Δεν μπορεί να ονομάζεται το συγκεκριμένο κράτος Μακεδονία.

Χειρίστηκε σωστά το θέμα η κυβέρνηση;

Όχι δεν έγινε σωστός χειρισμός του θέματος. Δεν μπορεί να παραχωρείς εθνικότητα και γλώσσα σε κάποιον που κλείνει συμφωνία για να ενταχθεί σε ευρωατλαντικούς θεσμούς και δέχεται να αλλάξει την ονομασία του κράτους του σε βόρεια Μακεδονία. Η κυβέρνηση έκρινε ότι αυτό είναι αποδεκτό. Μαζί με εκατομμύρια Έλληνες πιστεύω ότι δεν έπρεπε να γίνει αυτό. Όλα αυτά θα δημιουργήσουν  μεγάλα ζητήματα. Ακούμε αυτά που δηλώνει ο κ.Ζάεφ. Η ΝΔ ως κυβέρνηση δεν θα κυρώσει τη συμφωνία γιατί περιέχει πολλά σημεία μη επιτρεπτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Κόνσολας: "Θα στηρίξουμε τους ανθρώπους του Τουρισμού"

Έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Θα είστε στο πλευρό του κ. Γ Χατζημάρκου στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου;

Στηρίζω τον κ. Γιώργο Χατζημάρκο . Εκτιμώ όσα έχει κάνει μέχρι τώρα και όσα μπορεί να δώσει και τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο . Είναι ένας άνθρωπος που ξέρει να μάχεται και να διεκδικεί . Τον στηρίζω και αυτό θέλω να το υπογραμμίσω. Η στήριξη μου στο πρόσωπο του θα είναι ξεκάθαρη και ισχυρή. Στην πολιτική όμως ανοίγουν και άλλα θέματα.

Εννοείτε  ότι αν σας προταθεί από τη ΝΔ να είστε υποψήφιος βουλευτής στις προσεχείς εκλογές θα δεχτείτε;

Θα είναι τιμή για μένα αν μια μεγάλη παράταξη όπως η ΝΔ που είναι προ των πυλών της εξουσίας με επιλέξει για το ψηφοδέλτιο του νομού Δωδεκανήσου. Ο νομός θα βοηθηθεί αν επιλέγουν για την εκπροσώπηση στη Βουλή άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τα προβλήματα και τις κινήσεις για την επίλυση τους στην πολιτική σκακιέρα. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Η απόφαση θα ληφθεί από τα αρμόδια όργανα του κόμματος. Απαντώ όμως με ειλικρίνεια ότι αν μου γίνει πρόταση θα την αποδεχθώ.Πιστέυω ότι μπορώ να εκλεγώ και να στηρίξω τα νησιά.

Στις αρμοδιότητες σας περιλαμβάνονται και ζητήματα που αφορούν την ηλεκτρική ενέργεια. Δεν προχωράει όπως θα έπρεπε το θέμα της διασύνδεσης των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα. Ακόμη και η σύνδεση της Κρήτης μπλοκαρισε. Τι θα γίνει τελικά;

Μιλάμε για μεγάλα κρατικά ίσως και διακριτικά έργα που έχουν να κάνουν με την ενέργεια. Οι περιφέρειες της χώρας δεν έχουν δραστικό ρόλο στην υλοποίηση  επενδύσεων αυτών των μεγεθών.Εχουν τη δική τους συμμετοχή σε έργα που αφορούν τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Πρέπει να επέλθει η απεξάρτηση από το πετρέλαιο. Τέτοιες τομές όμως δεν γίνονται από τη μια ημέρα στην Ελλάδα.

Σε ότι αφορά την υδροδότηση υπήρξαν ανοικτά ζητήματα μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας. Έχουν διευθετηθεί;

Το νερό είναι κοινό αγαθό. Δεν ανήκει ούτε στο Δήμο ούτε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Ανήκει στους πολίτες που θέλουν καλή συνεργασία για να υπάρχει νερό. Η κλιματολογική αλλαγή είναι δεδομένη. Δεν θα έχουμε αύξηση των βροχοπτώσεων ούτε και μείωση της κατανάλωσης. Καλή συνεργασία χρειάζεται τόσο με τη ΔΕΥΑΡ όσο και με κάθε άλλο φορέα που βοηθά την υδροοικονομια. Το νερό είναι η πηγή της ζωής μας. Ας μη το σπαταλάμε.

Με αφορμή την επίσκεψη σας στη Σύρο ποια θέματα συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου;

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν τα νησιά των Κυκλάδων. Πάντοτε περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη ζητήματα πολύ σημαντικά για όλο το Νότιο Αιγαίο. Είναι θέματα που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες ή έχουν να κάνουν με διαβαθμιδικές συμβάσεις που μπορούν να σώσουν πολιτιστικά μνημεία του τόπου μας.

Ποιός ο λόγος της επίσκεψης σας στη Λέρο;

Θα έχω συνάντηση με το δήμαρχο της Λέρου και άλλους φορείς του νησιού για την υλοποίηση του δράσεων που έχουν προγραμματιστεί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Είναι όλα αυτά που ζητά η τοπική κοινωνία . Η Λέρος δοκιμάστηκε πολύ με το μεταναστευτικό. Σας θυμίζω την επίσκεψη του περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου στο νησί. Θα παραστώ στις εκδηλώσεις για τη βύθιση του πλοίου  Βασίλισσα Όλγα την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου.

Ποιός θα θέλατε να ήταν ο επίλογος για τη συνέντευξη σας;

Η πολιτική στη αυτοδιοίκηση και η αυτοδιοίκηση στην πολιτική είναι μια διαρκής πορεία. Κάθε ημέρα κάτι προστίθεται. Ο στόχος είναι ένας . Η παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες. Αυτό έχει να δώσει πολλά όχι για όσους ηγούνται αλλά για όσους ζουν σε αυτό τον ευλογημένο τόπο.

 226 total views,  2 views today