Στο περιστατικό κατασκοπείας στη Ρόδο αναφέρεθηκε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Στο ερώτημα εάν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να αναστείλει τη λειτουργία του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο μετά το περιστατικό κατασκοπείας, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα σχόλιο για το θέμα αυτό από την κυβέρνηση.

Επιπλέον, εξέφρασε συγχαρητήρια σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες «που κάνουν τη δουλειά τους».

Σε «κλοιό» το τουρκικό προξενείο – Πώς έστελνε τις «αναφορές» στην Άγκυρα ο 35χρονος

Το πού κατέληγαν οι πληροφορίες που συγκέντρωναν οι δύο συλληφθέντες για την υπόθεση κατασκοπείας στη Ρόδο αναζητούν οι Αρχές. Οι δύο μουσουλμάνοι κατάσκοποι έστελναν κωδικοποιημένες πληροφορίες για τις κινήσεις των πλοίων του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού αλλά και των στρατιωτικών μονάδων πάνω και γύρω από το Καστελόριζο και το ζητούμενο είναι να αποκαλυφθεί σε ποιους.

Την ίδια ώρα, σε κλοιό βρίσκεται το τουρκικό προξενείο της Ρόδου, καθώς ο ένας από τους δύο συλληφθέντες κατείχε υψηλόβαθμη θέση σε αυτό, γεγονός που του εξασφάλιζε ευχέρεια κινήσεων στο πρόσφατο παρελθόν, αναπτύσσοντας μάλιστα ύποπτη δράση η οποία τον είχε φέρει ένα βήμα πιο κοντά στα ραντάρ των ελληνικών αρχών, ήδη από το 2017.

Οι ελληνικές αρχές μετά από έρευνες που διεξήγαγαν εντόπισαν  8 υπολογιστές, 6 USB και 4 κινητά τηλέφωνα, τα οποία κάνουν φύλλο και φτερό για να ανακτήσουν τα δεδομένα που κρύβουν αλλά και τα ίχνη που ενδεχομένως άφησαν σε κρυπτογραφημένα δίκτυα επικοινωνίας.

 445 total views,  2 views today