Ανανέωση:


Αντικρουόμενες απόψεις προκάλεσε η δημοσιοποίηση από πλευράς του Αντιδημάρχου Πρόνοιας Γιώργου Τριάντου, φωτογραφίας από την επίσκεψή του στο σπίτι της οικογένειας στον Αρχάγγελο, το μωρό της οποίας νοσεί από τον ιό covid-19.

Ο κ. Τριάντος με ανάρτησή του στα social media εμφανίζεται να εφοδιάζει με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης την οικογένεια, που βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Σημειώνεται ότι τα οκτώ άτομα είναι καλά στην υγεία τους και παραμένουν για καραντίνα το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα.

Κι ενώ σήμερα επρόκειτο να ληφθεί δείγμα των υπολοίπων 7 ατόμων που συγκατοικούν στο ίδιο σπίτι, από κλιμάκιο του Νοσοκομείου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει μεταδοθεί ο ιός σε κάποιο ή περισσότερα μέλη της οικογένειας, ο Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας Γιώργος Τριάντος δήλωσε στον sky ότι στην παρούσα φάση δεν χρειάζεται να ληφθούν δείγματα, αφού θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως έχουν προσβληθεί όλοι από τον ιό.

Ο πατέρας του μωρού

Ο πατέρας του παιδιού που μίλησε αποκλειστικά στον SKY δήλωσε ότι τόσο το 7,5 μηνών αγοράκι του (που είναι το πρώτο κρούσμα με κορωνοϊό στη Ρόδο), όσο και η υπόλοιπη οικογένεια είναι καλά στην υγεία τους. Ξεκαθάρισε ότι το μωρό τους βγήκε από το Νοσοκομείο με εξιτήριο που έλαβαν στις 24 του μήνα και χαρακτήρισε ψευδείς τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν ότι ο ίδιος το έσκασε και συνελήφθη από την Αστυνομία.

Μάλιστα τόνισε ότι αδυνατεί να πιστέψει μέχρι και σήμερα πως κόλλησε το μωρό του τον επικίνδυνο ιό και ισχυρίσθηκε ότι δέχεται απειλές ο ίδιος και η οικογένειά του από μερίδα πολιτών. Ο πατέρας του 7,5 μηνών βρέφους, πρόσθεσε επίσης ότι δέχεται συνεχώς τηλεφωνήματα από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες για τις οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθούν όσο βρίσκονται σε καραντίνα, ενώ η Αστυνομία πραγματοποιεί συνεχείς ελέγχους έξω από το σπίτι. Ωστόσο, κανείς δεν τους ενημέρωσε σήμερα -όπως είπε- ότι δεν θα τους πάρουν δείγματα για να εξακριβωθεί εάν είναι φορείς του κορωνοϊού.

Τέλος, υποστήριξε ότι κανένα μέλος της οικογένειάς του δεν έχει ταξιδέψει από το 2008, ενώ ο κουνιάδος του ήρθε στη Ρόδο από τη Λάρισα πριν από ενάμιση μήνα και η μητέρα του πριν από πέντε μήνες από την Αλβανία.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Γρηγόρης Ρουμάνης

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ρόδου Γρηγόρης Ρουμάνης, δήλωσε στον sky ότι το μωρό 7,5 μηνών, εισήχθη στις 23 του μήνα με βήχα και νοσηλεύθηκε για μία ημέρα σε μεμονωμένο χώρο της παιδιατρικής κλινικής. Του πήραν δείγμα για τον επικίνδυνο ιό, λόγω των συμπτωμάτων, ωστόσο του δόθηκε εξιτήριο την επομένη, στις 24 Μαρτίου, αφού δεν κρίθηκε αναγκαίο να συνεχίσει να νοσηλεύεται, καθώς δεν είχε πλέον συμπτώματα. Τα αποτελέσματα από το Ινστιτούτο Παστέρ βγήκαν το απόγευμα της Πέμπτης 26ης Μαρτίου, όπου επιβεβαιώθηκε ότι το βρέφος είχε νοσήσει από τον covid-19. “Μόλις διαπιστώθηκε το γεγονός, αμέσως κινητοποιήθηκαν το Νοσοκομείο κι όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, Υγειονομείο και Πολιτική Προστασία”, τόνισε σχετικά ο κ. Ρουμάνης.

Ο εντεταλμένος Περιφερειακός σύμβουλος Θωμάς Σωτρίλλης

Και ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα Υγείας-Πρόνοιας Θωμάς Σωτρίλης μιλώντας στον sky επισήμανε ότι από τη στιγμή που βρέθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη Ρόδο, αυτομάτως κινητοποιήθηκαν το Νοσοκομείο, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες και η Πολιτική Προστασία, ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Ο κ. Σωτρίλης ανέφερε ότι η πρώτη ιχνηλάτηση έγινε από τις υγειονομικές υπηρεσίες τηλεφωνικά στο στενό οικογενειακό κύκλο της οικογένειας, και θα ακολουθήσει η ιχνηλάτηση στο κοινωνικό και εργασιακό περιβάλλον της, αφού επιτακτική ανάγκη ήταν η κατάσταση της υγείας του παιδιού.

 1,354 total views,  2 views today