Το δήμαρχο Ροδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο θα τιμήσει η διοίκηση του Παροδιακού Συλλόγου Αμερικής Απόλλων το Σάββατο 27 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Συλλόγου καθηγητής κ. Ηλίας Τομάζος ο δήμαρχος θα ανακηρυχθεί ο Ρόδιος της χρονιάς .

Αυτό όπως τόνισε ο κ. Τομάζος που είχε σήμερα, συνάντηση με τον κ. Χατζηδιάκο στο γραφείο του είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει για την στήριξη που παρείχε ο κ. Χατζηδιάκος στον Σύλλογο.

Από τους αποδήμους θα τιμηθεί και η αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου που μιλώντας στον Sky σήμερα αναφέρθηκε στο προσυνέδριο που γίνεται αιτία συνάντησης των Ροδιτών που διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο 27 Ιουλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Μαριτσών θα πραγματοποιηθεί το προσυνέδριο του Παροδιακού Συλλόγου Αμερικής Απόλλων.
Ωστόσο οι εκδηλώσεις που πλαισιώνουν το συνέδριο όπως τόνισε σε συνέντευξη τύπου σήμερα ο κ. Τομάζος θα ξεκινήσουν από αύριο με προσκύνημα στα κοιμητήρια.

«Δεν θα πρέπει να λησμονούμε αυτούς που έχουν φύγει από τη ζωή. Γιαυτό εντάξαμε στο πρόγραμμα του προσυνεδρίου και τα προσκυνήματα στα κοιμητήρια», είπε ο κ. Τομάζος.
Το βράδυ της 25ης Ιουλίου οι σύνεδροι θα επισκεφθούν την Καταββιά και θα μετάσχουν στο πανηγύρι . Για τις 26 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί επίσκεψη στον Αρχάγγελο και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του συλλόγου Φαέθων.

Στις 27 στο Πνευματικό Κέντρο Μαριτσών θα πραγματοποιηθεί το προσυνέδριο
Συζήτηση θα γίνει για αρκετά θέματα όπως για το άγαλμα του Δωριέα που θέλουν οι απόδημοι να κατασκευάσουν και να τοποθετήσουν την πλατεία Δημαρχείου.

«Θα συζητήσουμε επίσης για εθνικά θέματα όπως τα ελληνοτουρκικά η συμφωνία των Πρεσπών και άλλα», είπε ο κ. Τομάζος.

Το απόγευμα της 27ης Ιουλίου θα απονεμηθούν οι τιμητικές διακρίσεις στο δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο, στην αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου, στον κ. Νίκο Μελισουργό στον κ. Ελευθέριο Φέγγαρο την κ. Χριστίνα Καπόλη .
Θα τιμηθούν όμως και οι πρόεδροι των Συλλόγων που έχουν υποστηρίξει τους αποδήμους στο έργο τους.

Την Κυριακή 28 Ιουλίου οι σύνεδροι θα μεταβούν στα Απόλλωνα όπου θα παρακολουθήσουν τη θεία λειτουργία . Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα μεταβούν στα Σιάννα

«Έχουμε εντάξει στο πρόγραμμα του προσυνεδρίου επισκέψεις σε χωριά γιατί πιστεύουμε ότι πρέπει να είμαστε κοντά στη ρίζες μας. Είναι σημαντικό να μην καταρρεύσουν οι γέφυρες και να μην σπάσει η αλυσίδα που μας ενώνει με τις ρίζες μας» , δήλωσε ο κ. Τομάζος.