Την έντονη δυσφορία του εξέφρασε μιλώντας στον sky ο εργαζόμενος στο Κτηματολόγιο Ρόδου Θεόδωρος Καραγιάννης, μετά την επαναλειτουργία του, έπειτα από το δίμηνο κλείσιμο του, χωρίς να έχει γίνει καμία παρέμβαση στις κτιριακές εγκαταστάσεις, με κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων και του κοινού.

Μάλιστα τόνισε ότι οι 15 εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν σε ένα κτίριο που έχει χαρακτηριστεί ακατάλληλο έπειτα από τέσσερις αυτοψίες. “Ούτε το αρμόδιο υπουργείο έκανε κάτι, ούτε η εισαγγελία, ούτε η Επιθεώρηση Εργασίας, ούτε κανένας μέχρι σήμερα”, είπε φανερά αγανακτισμένος. Χθες επισκέφθηκαν και το γραφείο του εισαγγελέα, ενώ ο ίδιος το κοινοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την πρώτη στιγμή αναφέροντας τα εξής:

“Προσήλθαμε σήμερα στο γραφείο του Εισαγγελέα προκειμένου να καταγγείλουμε την έκθεση μας σε κίνδυνο καθώς όπως προείπα το εν λόγω κτήριο έχει χαρακτηρισθεί μη ασφαλές και ακατάλληλο για κοινό και εργαζόμενους με 4 αυτοψίες. Δύο της Περιφέρειας και 2 από την Πολεοδομία.

Νομικά δεν γνωρίζω όμως αντί να επιληφθεί επί του προφανούς ζητήματος της τέλεσης αδικήματος εκθεσης εργαζομένων σε κίνδυνο, μας ανέλυσε το διοικητικό κομμάτι, σχετικά με το αφού δεν έβγαλε απόφαση ο υπουργός, σημαίνει πως επιστρέφετε.

Διοικητικά σαφώς, αυτό συμβαίνει αν η πρόταση παρακάτω δεν περιέχει την επικινδυνότητα του κτηρίου η οποία αγνοήθηκε. Κατόπιν τούτου μας ζητήθηκε με ένα “λοιπόν αρκετά” να περάσουμε έξω. Είπαμε η ενημέρωση θα είναι ανοιχτή και διαφανή για ο,το συμβαίνει.

Προφανώς το λάθος είναι δικό μας καθώς για σχετικά αδικήματα και παραβάσεις υπεύθυνος είναι ο Πριζουνικ Μαρινόπουλος. Οι εισαγγελείς είναι εκεί για να μας εξηγούν πως δουλεύει η δημόσια διοίκηση. Σαφέστατα. Mea Culpa λοιπόν”.

Μάλιστα ο κ. Καραγιάννης πρόσθεσε ότι δεν έχει αποσαφηνισθεί ποιός έδωσε την εντολή για την επαναλειτουργία του Κτηματολογίου στο εν λόγω υφιστάμενο κτίριο, καθώς ο ένας “πετάει το μπαλάκι στον άλλο”, ενώ κατήγγειλε το γεγονός ότι “βγαίνει βουλευτής που λέει πως κατόπιν παρεμβάσεων του και πιέσεων σε συγκεκριμένους τους οποίους κατονομάζει κιόλας αποκαλύπτοντας όλη την διαδρομή ενός γεγονότος που παίρνει πλέον μορφή σκανδάλου, πέτυχε το άνοιγμα του Κτηματολογίου. Και κλείνει ΔΤ με το εξής: “Για την επισκευή δε, του κτιρίου έχει εγκριθεί ήδη δαπάνη ύψους 600.000 ευρώ περίπου από το υπουργείο Δικαιοσύνης και οι εργασίες αποκατάστασης θα ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό, ώστε να καταστεί πλήρως λειτουργικό και απολύτως ασφαλές”.

“Από ότι καταλάβατε μέχρι στιγμής δεν είναι λειτουργικό και ασφαλές καθ’ ότι δεν παίζει ολίγη από ασφάλεια και λειτουργικότητα. Ή είναι λειτουργικό ή δεν είναι και είναι ξεκάθαρα θέμα ανικανότητας ή είναι ασφαλές ή είναι δεν είναι οπότε μιλαμε για θέμα παρανομίας και καραμπινάτο αδίκημα”, σημειώνει καταλήγοντας.

 760 total views,  6 views today