Να αναλάβουν τις ευθύνες τους ζητά από τους βουλευτές της Δωδεκανήσου το τοπικό συμβούλιο Κατταβιάς προκειμένου να τεθεί ξανά σε ισχύ το κριτήριο της εντοπιότητας για τις προσλήψεις στη ΔΕΗ .

Τα μέλη του τοπικού συμβουλίου κατηγορούν τους βουλευτές ότι δεν ασχολήθηκαν σοβαρά με το θέμα κάτι που έδωσε στη διοίκηση της ΔΕΗ την ευχέρεια να προτάξει τη μοριοδότηση ως κριτήριο επιλογής των εργαζομένων.

Τα μέλη του τοπικού συμβουλίου Κατταβιάς ζητούν επίσης από τον Περιφερειάρχη και όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους, καθώς και το Δήμαρχο και όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, να στηρίξουν εμπράκτως τις ομόφωνες αποφάσεις τους,  για το κριτήριο της εντοπιότητας.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρονται τα ακόλουθα:

Ως Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Κατταβιάς, που αγωνιούμε για την περιοχή μας και προασπίζουμε τα δικαιώματα των κατοίκων της, καλούμε και τους τέσσερις βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να αναλάβουν τις ευθύνες τους, για το ζήτημα του κριτηρίου της εντοπιότητας στις επικείμενες προσλήψεις της ΔΕΗ, και να μην το παίζουν Πόντιοι Πιλάτοι!!!

Ο Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος της ΔΕΗ κος Στάσσης, έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του τόσο τις επιστολές μας, όσο και τις αποφάσεις που του προωθήσαμε εμείς ως Τοπικό Συμβούλιο, αλλά και το Δημοτικό και το Περιφερειακό Συμβούλιο. Αποφάσεις, που τονίζουν την αναγκαιότητα να ισχύει το κριτήριο της εντοπιότητας στις προσλήψεις της ΔΕΗ, όπως τόσα χρόνια τηρούσαν οι προηγούμενες διοικήσεις της.

Αυτό, το καταθέτουμε με πλήρη επίγνωση, γιατί με θλίψη μας διαπιστώσαμε, και ας μας διαψεύσουν οι βουλευτές μας, ότι με την 27/07/2021 εισήγησή του o κος Στάσσης, προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, ζητά χωρίς δισταγμό την έγκριση των 1/2021 και 3/2021 προκηρύξεων του ΑΣΕΠ για την κάλυψη 169 και 40 αντιστοίχως θέσεων εργασίας αορίστου χρόνου, χωρίς το κριτήριο της εντοπιότητας, αλλά με μοριοδότηση των ντόπιων κατοίκων με μόνο 50 μόρια, έναντι της εμπειρίας που πριμοδοτείται με 120 μόρια, και της προσωπικής συνέντευξης που μπορεί να δώσει έως και 300 μόρια στον εκάστοτε υποψήφιο.

Και ρωτάμε τους Βουλευτές μας, που έβγαιναν στα ΜΜΕ και έλεγαν πως λύθηκε το θέμα, αν στ’ αλήθεια πιστεύουν ότι, αυτά που προωθεί ο Διευθύνοντας Σύμβουλος, δε γίνονται σκόπιμα για να αποκλειστούν από τις επικείμενες προσλήψεις, οι κάτοικοι της Κοινότητας Κατταβιάς και της Κοινότητας Σορωνής, που εδώ και χρόνια στηρίζουν με πράξεις, την λειτουργία των σταθμών παραγωγής της Επιχείρησης.

Είμαστε πλέον σίγουροι ότι, για το θέμα της εντοπιότητας, κανένας από τους Βουλευτές μας δεν ασχολήθηκε με σοβαρότητα, γιατί θα έπειθαν τον κο Στάσση να αφήσει το ύφος σαράντα καρδιναλίων και να ενσκήψει  πάνω στο πρόβλημα, δίνοντας οριστική λύση.

Όμως, έστω και τώρα, τους καλούμε μαζί και τον κο Στάσση, να μην παίζουν με την αγωνία της κοινωνίας μας, να αποκαταστήσουν την αδικία αυτή σε βάρος των κατοίκων του νησιού μας, να σεβαστούν ότι με την ανοχή τους και τη δική τους στήριξη λειτουργούν οι σταθμοί παραγωγής της ΔΕΗ στο νησί μας, και να αναγνωρίζουν ότι η πρόταξη της εντοπιότητας, έναντι των άλλων προσόντων, στις προσλήψεις της Επιχείρησης, δεν είναι επιλογή, αλλά είναι κεκτημένο δικαίωμα των κατοίκων του νησιού μας.

Τέλος, καλούμε τον Περιφερειάρχη και όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους, καθώς και το Δήμαρχο και όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, να στηρίξουν εμπράκτως τις ομόφωνες αποφάσεις τους, για το δίκαιο αίτημα των κατοίκων μας.

 

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Ζαννετάκης Νικόλαος

 

 283 total views,  2 views today