Θέματα που αφορούν τη λειτουργία της ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ από τις αρχές του 2020 θα συζητηθούν στη γενική συνέλευση του Σωματείου εργαζομένων, στην εταιρεία την Τρίτη 27 Αυγούστου και ώρα 19:00 στο Εργατικό Κέντρο.

Όπως δήλωσε στον Sky ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων κ. Νίκος Ρεσβάνης στη διάρκεια της συνελεύσεως, εκτός από την ενημέρωση για τα νέα δεδομένα σε ότι αφορά την έναρξη λειτουργίας της εταιρείας, θα τιμηθούν οι βουλευτές και γενικά όσοι βοήθησαν για να λειτουργήσει εκ νέου.

Να σημειωθεί πως όλες οι διαδικασίες για την έναρξη λειτουργίας της εταιρείας απαιτούν χρόνο. Υπολογίζεται ότι η ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ θα είναι σε κανονική λειτουργία στις αρχές του 2020. Για την απασχόληση του προσωπικού της εταιρείας θα συναφθεί προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Ρόδου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

« Διεκδικούμε απασχόληση επτά μηνών το χρόνο. Θέλουμε να έχουμε και εμείς κανονικά εισοδήματα και το δικαίωμα να λαμβάνουμε επίδομα ανεργίας τη χειμερινή περίοδο.Φέτος με τα 3.000 ευρώ που λάβαμε δεν μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας», είπε ο κ. Ρεσβάνης.

Τόσο ο νέος δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης όσο και ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος έχουν ζητήσει από τους εργαζόμενους να τους υποβάλλουν λίστα  με τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται η εταιρεία .

« Είναι αναγκαίο να αποκτηθούν κάποια πράγματα που θα μας δώσουν τη δυνατότητα να βοηθούμε την Πυροσβεστική στο έργο της και να παρεμβαίνουμε όταν υπάρχουν πλημμυρικά ή άλλα φαινόμενα», δήλωσε ο κ. Ρεσβάνης.