Από μια άλλη λογική πλέον, με μια άλλη οπτική, θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε προς κάθε κατεύθυνση και προς φίλους και «εχθρούς», ορισμένα σημεία λειτουργίας, που ουσιαστικά μας οδήγησαν σε έντονο προβληματισμό αλλά και σε μια βαθιά εσωτερική ανασχεδίαση τακτικών, πρακτικών, φιλοσοφίας!

Θα θέλαμε λοιπόν, αυτές τις βαθύτερες σκέψεις μας να τις μοιραστούμε με όλους εσάς, θεωρώντας πως αυτό που επιτελούμε προς την κοινωνία, είναι αυτό που μερικοί περιθωριακοί νομίζουν πως έχει να κάνει με …μπακτσίσι ή ποσοτική πληρωμή των …κόπων μας.

Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν, την πρώτη Αξία για μας, έστω και αν αυτή δεν την εννοούν, δεν την καταλαβαίνουν ή δεν μπορούν να την διανοηθούν ή δεν μπορούν να την εμπεδώσουν: Υπηρετήσαμε και υπηρετούμε την δημοσιογραφία με μια λογική της προσφοράς, βάζοντας πολλές φορές πάνω απ’ όλα, την …παλαβομάρα της θέσης μας, χωρίς να υπολογίζουμε τι θα χάσουμε ή τι θα κερδίσουμε.

Ομολογουμένως, ήταν αυτό και είναι προπατορικό αμάρτημα: Την δημοσιογραφία την κάνουμε – όπως θα έλεγαν όλοι οι παλιοί δημοσιογράφοι της Ρόδου που γνωρίζουν – χωρίς λόγους επιβίωσης ή διαβίωσης απ’ αυτήν! Πάντοτε. Πολλές φορές αυτή η λογική μας έφερε σε σύγκρουση με όσους αλλιώς τα εννοούσανε ή αλλιώς τα υπολόγιζαν. Ομως έτσι είναι, άμα θες να υπηρετείς με πάθος τον κόσμο, τον τόπο, την δουλειά αυτή. Μιλάμε για προπατορικό αμάρτημα γιατί, όταν βάζεις πάνω από τα προσωπικά οφέλη, την παλαβομάρα της προβολής της θέσης σου, τότε σίγουρα, από τα …γονίδια πήρες την αρρώστια. Και ναι, μια γενιά πριν και ελπίζω μια γενιά μετά, δεν υπήρχε και δεν θα υπάρχει λόγος συντήρησης και …αμοιβών για την επιβίωση! Αυτό κάνει την διαφορά, αυτό κάνει την διαφορετικότητα: Δεν υποκύπτεις, δεν υπολογίζεις το κόστος, δεν μετράς την είδηση ή το σχόλιο με τις …«δουλειές», δεν συμπεριφέρεσαι σαν γαμπρός μέσα σε ένα σύστημα  που σε θέλει …παραγιό για να κρατηθείς.

Αν διανοηθούμε να μετρήσουμε, θα σας πούμε σήμερα πως διαθέτουμε έναν σταθμό με την πρώτη ακροαματικότητα – αυτό χωρίς πια τις αμφιβολίες και τα «κολπάκια» των επί του θέματος ειδικών! Αν αναλογιστούμε σε ποσοστά, το δυναμικό κοινό που μας ακούει, είναι καθημερινά το ασύλληπτο ακροατήριο 12.000 ατόμων! Διαθέτουμε στο γκρουπ των σταθμών μας και τον τρίτο που ακούγεται από εν δυνάμει ακροατήριο 4000 ατόμων καθημερινά.

Ας βάλουμε και το μουσικό ραδιόφωνο με την »τρέλα» του, τις χαρές του και την …καψούρα του! Ναι, είναι ένα μεγάλο γκρουπ, ένα μεγάλο κοινό. Υπολογίστε τώρα πως καθημερινά μας διαβάζουν κατ’ ελάχιστον 1500 άτομα στο Ιντερνετ από το skyrodos.gr. Υπολογίστε και το κοινό που διαβάζει goal12.gr. 

Εχουμε απέναντι σε ακροατές και αναγνώστες μια βασική και αδιαπραγμάτευτη υποχρέωση: ΝΑ ΛΕΜΕ και να ΓΡΑΦΟΥΜΕ με σταθερή γραμμή, με δυνατή φωνή και με καθαρή γραφή τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ! Για μας αυτονόητα είναι αυτά που μας διαπερνούν, που μας φωτίζουν, που μας κάνουν να γελάμε, να χαμογελάμε και εντέλει να κάνουμε …πλάκα σε όσους όλα αυτά τους ενοχλούν. Ξέρουμε πως σε πολλές περιπτώσεις είναι δύσκολο να συγκεράσουμε τις δικές μας θέσεις και τις δικές μας απόψεις με ένα τόσο ισχυρό και μεγάλο και απαιτητικό κοινό.

Μα σίγουρα, εσείς που μας ακούτε, εσείς που μας διαβάζετε, δεν θέλετε …νερόβραστη τροφή: Μας ακούτε, μας διαβάζετε άλλοι γιατί συμφωνείτε μαζί μας και άλλοι γιατί γουστάρετε να διαφωνείτε.

Τις τελευταίες ημέρες μερικοί θεώρησαν διάφορα! Εβγαλαν χολή, συνηθισμένοι από τα …μαθητικά τους χρόνια. Βρήκαν συμμάχους αυτούς που κάνουν την δουλειά μας για αυτοσυντήρηση κακής ποιότητας!

Ξεκαθαρίζουμε πως αυτά τα Μέσα που διαθέτουμε, θα υπηρετούν την Αλήθεια. Πάνω απ’ όλα. Θα το δείτε, θα το διαπιστώσετε πως δεν θα αποκλείσουμε κανέναν, έστω και αν νομίζουν οι «εχθροί μας» πως μπορούν δια του αποκλεισμού να μας πλήξουν: Γνωστές τακτικές, απελπισμένων!

Θα τους καλούμε και ας αρνούνται αγενώς ή ευγενικά την παρουσία τους γιατί …πήρανε γραμμή. Εμείς, για όλους εσάς, τους ακροατές και τους αναγνώστες μας, τον χαβά μας!

Δύναμη μας όλοι εσείς. Και είστε πολλοί…

Τ.

 792 total views,  4 views today