Τους ανθρώπους που στήριξαν με κάθε τρόπο την ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί τίμησαν   οι εργαζόμενοι της εταιρείας στη γενική συνέλευση τους που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου.

Οι εργαζόμενοι τίμησαν  τον υφυπουργό κ. Μάνο Κόνσολα, τους βουλευτές  κκ. Γιάννη Παππά και Βασίλη Υψηλάντη. Τιμητική ήταν η αναφορά που έκανε ο νομικός του Σωματείου Εργαζομένων  κ. Μιχάλης Κόκκινος στο πρόσωπο του προέδρου της εταιρείας και αντιδημάρχου κ. Αγαπητού Πάλλα.

Αναλυτικότερα η συνέλευση ξεκίνησε με την τοποθέτηση του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων κ. Νίκου Ρεσβάνη.

« Περάσαμε πάρα πολλά.  Κινδυνεύσαμε να πεθάνουμε.  Όμως μας στήριξε η κοινωνία οι βουλευτές μας το Εργατικό Κέντρο . Πιστεύω  ότι σωθήκαμε για πάντα.  Ήταν ένας αγώνας δίκαιος. Για το λόγο αυτό θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό  για να ανταποκριθούμε στην εμπιστοσύνη που μας έδειξαν. Πιστεύω πως τα προβλήματα μας έχουν τελειώσει. Μένει να προχωρήσουμε στη σύνταξη του καταστατικού της εταιρείας. Τόσο ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος όσο και ο νέος δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης μας στηρίζουν.  Είναι οι χρηματοδότες οι εργοδότες μας. Θέλουμε να φανούμε αντάξιοι. Αυτό που ζητάμε είναι να δουλεύουμε και εμείς επτά μήνες δηλαδή όσο διαρκεί η αντιπυρική περίοδος. Να μπορούμε να παίρνουμε επίδομα ανεργίας το χειμώνα. Να μπορούσε να ζήσουμε από τη δουλειά την οποία κάνουμε. Αν δεν μπορούμε να ζήσουμε από την εργασία μας θα έχουμε προβλήματα» τόνισε ο κ. Ρεσβάνης και εξέφρασε τη βεβαιότητα  ότι από εδώ και πέρα όλα θα πάνε καλά.

Σε ερώτηση για τον χρόνο  έναρξης λειτουργίας της εταιρείας ο κ. Ρεσβάνης δήλωσε πως προσδιορίζεται το 2020.

«Υπολογίζουμε πως τον Απρίλιο Μάιο του 2020 η εταιρεία θα είναι δυνατό να λειτουργήσει. Να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίζουμε ότι παρουσιαστεί σε ότι αφορά τις φυσικές καταστροφές.  Η Περιφέρεια και ο Δήμος μας θέλουν και μας χρειάζονται. Πιστεύω πως  όλα θα πάνε καλά και δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα», είπε ο κ. Ρεσβάνης.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο βουλευτής  της ΝΔ κ Γιάννης Παππάς που αναφέρθηκε στον αγώνα που έγινε για την ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ .

Η εταιρεία είναι χρήσιμη και αναγκαία για τη Ρόδο

«Η εταιρεία είναι χρήσιμη για τη Ρόδο. Το θέμα δεν είναι ποιος είναι ο εργοδότης. Εμείς στηριχθήκαμε στο γεγονός  ότι η ΕΤΑΙ ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ είναι αναγκαία. Εκεί στηριχθήκαμε και προχωρήσαμε. Παλέψαμε και στα πρώτα νομοσχέδια που κατατέθηκαν προς ψήφισε περιελήφθη η τροπολογία για την εταιρεία.  Το ζήτημα για μας ήταν αδιαπραγμάτευτο.  Δεν υπηρξε αντίσταση από τους δικούς μας ανθρώπους.  Και παλαιότερα είχα βοηθήσει για την εταιρεία δηλαδή επί των κυβερνήσεων των κκ Σαμαρά και Βενιζέλου.  Στα χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ δεν έγινε απολύτως τίποτε. Σας πήγαιναν από αναβολή σε αναβολή.  Όταν υπάρχει θέληση όλα γίνονται. Κάναμε κάθε προσπάθεια για να λειτουργήσει ξανά η εταιρεία. Προσπαθήσαμε και μάλιστα ζητήσαμε να μην υπάρχει δημοσιότητα. Ξέρουμε τι δουλειά μπορείτε να κάνετε . Εσείς γνωρίζετε τη Ρόδο καλύτερα. Πάτε εκεί που άλλοι δεν μπορούν.  Αυτό  δεν το ξεχάσαμε. Για το λόγο αυτό παλέψαμε για να επανέλθει η εταιρεία. Γνωρίζουμε πόσο σκληρά έχετε δουλέψει.  Θα είμαστε πάντα κοντά σας. Σας στηρίζουν η Περιφέρεια ο Δήμος το Εργατικό Κέντρο και όλη η  κοινωνία.  Θα είμαστε κοντά σας και θα σας στηρίζουμε για να κάνετε το έργο σας», τόνισε ο κ. Παππάς.

Όχι και μέσω ΑΣΕΠ

Ο βουλευτής της ΝΔ όμως εξέφρασε τον προβληματισμό του γιατί όπως είπε  κάποιοι την ώρα της κρίσης δηλαδή τότε που η εταιρεία έκλεινε είπαν πως έπρεπε η διαδικασία να προχωρήσει μέσω … ΑΣΕΠ.

«Με προβλημάτισε το γεγονός ότι άνθρωποι που δηλώνουν ότι παλεύουν για την κοινωνία .Άνθρωποι οι οποίοι θα έπρεπε να ενδιαφέρονται για σας που δουλέψαμε τόσο πολύ πρότειναν προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ. Με αυτή τη διαδικασία όμως θα σας απέκλειαν από την εταιρεία.  Τα αναφέρω αυτά για να γίνει γνωστή η πραγματικότητα. Εμείς θα κάνουμε πράξη ότι υποσχεθήκαμε. Για τα Δωδεκάνησα μας  έχουμε να κάνουμε πάρα πολλά γιατί έμεινε πίσω. Ξεχάστηκε από όλους. Απαιτούμε αυτά που δίνουμε . ¨Όλη η Ελλάδα έχει πάει μπροστά και τα Δωδεκάνησα έμειναν πίσω.», είπε  ο κ. Παππάς.

Η ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ είναι ο κύριος βραχίονας πολιτικής προστασίας

Στη συνέλευση ο κ. Γιάννης Σάββας διάβασε την επιστολή που έστειλε ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας που ήταν στην Αθήνα και δεν ήταν δυνατό να είναι στη συνέλευση.

« Θέλω να σας ευχαριστήσω για την τιμητική πρόσκληση  που μου απευθύνατε  να παραστώ στη γενική σας συνέλευση αλλά και για την θετική αποτίμηση  της συνδρομής μου στην οριστική λύση  του προβλήματος  λειτουργίας της  ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ.  Δυστυχώς δεν μπορώ να παραστώ λόγω των αυξημένων καθηκόντων  και υποχρεώσεων μου  στο υπουργείο Τουρισμού. Από την πρώτη ημέρα που μπήκα στην πολιτική το κυριο μέλημα μου είναι να είμαι αποτελεσματικός και χρήσιμος . Να συνδέω τη δράση και τις παρεμβάσεις μου  με ορατό και ουσιαστικό αποτέλεσμα. Η ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ αποτελεί τον κύριο βραχίονα πολιτικής προστασίας στη Ρόδο.  Είναι μια δομή που έπρεπε και πρέπει να υπάρχει. Αποτελεί βαθιά ικανοποίηση για μένα το γεγονός ότι συνέβαλα να δοθεί η ενδεδειγμένη θεσμική λύση που εγγυάται την απρόσκοπτη λειτουργία της. Μεγαλύτερη όμως ηθική ικανοποίηση είναι τα συναισθήματα που προκαλεί αυτή η εξέλιξη σε όλους εσάς. Συναισθήματα δικαίωσης και δίκαιης διεκδίκησης», ανέφερε στο μήνυμα του ο κ. Κόνσολας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Η υποδοχή της Προέδρου της Δημοκρατίας στο αεροδρόμιο

Στην υπόθεση ης ΕΤΑΙ ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Σάββας Χατζησάββας.

Ανακουφιστήκαμε γιατί δόθηκε λύση σε ένα πρόβλημα που μας απασχολούσε πάρα πολλά χρόνια .  Ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα δώσατε μεγάλη μάχη. Μας ικανοποίησε η εξελιξη γιατί ήταν από τις λίγες φορές που οι πολιτικοί μας έδειξαν τέτοια συνέπεια λόγων και έργων.  Πήραμε μια πρωτοβουλία σαν ΕΚΡ για την ανάδειξη του προβλήματος στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.  Ζητήσαμε από τους υποψηφίους βουλευτές να δεσμευθούν ότι θα στηρίξουν την εταιρεία και θα καταθέσουν προς ψήφιση την τροπολογία. Αυτή η δέσμευση που λάβαμε τελικά έγινε πράξη αμέσως μετά τις εκλογές.  Δεν το έχουμε συνηθίσει αυτό και ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για όλους. Το ΕΚΡ υποστηρίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων. Είναι καλό που εργαζόμενοι απασχολούνται σε ένα τομέα που έχει σχέση με το περιβάλλον. Μπορεί να απασχοληθούν και άλλοι. Εμείς δεν θέλουμε αργομισθίες και επιδόματα.  Δεν θέλουμε να καθόμαστε στο σπίτι και να μας πληρώνουν αλλά να εργαζόμαστε και να ζούμε τις οικογένειες μας», τόνισε ο κ. Χατζησάββας και πρόσθεσε πως τώρα προέχει το θέμα που αφορά την σύνταξη νέου καταστατικού.

Πρώην βουλευτές ήθελαν να κλείσει η εταιρεία;

Ο πρόεδρος του ΕΚΡ όμως ήταν αιχμηρός για τις πολιτικές δυνάμεις , δηλαδή τους εκπροσώπους των κομμάτων που την κρίσιμη ώρα της ψηφοφορίας  για την εταιρεία … έστριψαν.

«Στόχος  είναι να γίνει σύγχρονη η εταιρεία και να μην αντιμετωπίσει ζητήματα νομικής φύσεως. Επισημαίνω όμως ότι  υπήρξαν πολιτικές δυνάμεις που είτε απείχαν από τη ψηφοφορία. Στην πράξη δηλαδή έστριψαν. Άλλοι κρύφτηκαν πίσω από μια γενικότερη αντίληψη ψήφισαν παρόν γεγονός που δεν περιποιεί τιμή για κανένα  . Δεν μπορώ να μη στηλιτεύσω τη βόμβα που έριξαν πρώην βουλευτές που δήλωσαν πως έπρεπε να κλείσει η εταιρεία για να πάμε σε ένα νέο… νεφέλωμα.  Εδώ πρέπει να λέμε αλήθειες. Εγώ αυτό κάνω.  Θέλω να ευχαριστήσω και τους τέσσερις βουλευτές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και τήρησαν τις υποσχέσεις τους.  Αυτό που έγινε με την ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ ήταν ζήτημα δημοκρατίας.  Αυτό είναι μια καλή αρχή για το μέλλον», είπε ο κ. Χατζησάββας και πρόσθεσε πως το ΕΚΡ θα είναι πάντα δίπλα στο Σωματείο Εργαζομένων της  εταιρείας.

Η ΕΤΑΙ ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ δεν πεθαίνει γιατί είναι γέννημα της κοινωνίας

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο νομικός εκπρόσωπος του Σωματείου κ. Μιχάλης Κόκκινος που χαρακτήρισε την ίδρυση της εταιρείας πριν πολλά χρόνια ως μια μοναδική προσπάθεια της κοινωνίας ευρωπαϊκά.

«Αξίζουν συγχαρητήρια στους τοπικούς άρχοντες που δημιούργησαν τη δομή αυτή . Στον Γιώργο Γιαννόπουλο που ήταν τότε πρόεδρος της ΤΕΔΚ και δημιούργησε αυτή τη δομή και στους ανθρώπους που στήριξαν το εγχείρημα. Το μέλλον δεν μπορείς να το προβλέψεις. Η Ελλάδα καίγεται.  Στη πρώτη δυσκολία μιλήσαμε με στοιχεία  για το πόσο επικίνδυνη  είναι η κατάσταση χωρίς την ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ.  Αυτή η δομή που δημιουργήθηκε από τα σπλάχνα της κοινωνίας μπόρεσε να αποτρέψει καταστροφές-δυστυχήματα για τον τόπο.  Πρέπει να ετοιμαστήκαμε τρεις φορές για την κηδεία της ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ. Όμως η εταιρεία δεν πεθαίνει. Ανασταίνεται γιατί υπάρχουν άνθρωποι που είναι σήμερα εδώ και τους ευχάριστο που απέδειξαν με ταχύτητα ότι στην πολιτική δεν υπάρχουν αδιέξοδα», τόνισε ο κ. Μιχάλης Κόκκινος.

Ο κ. Κόκκινος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους ανθρώπους ήταν στη διοίκηση της εταιρείας.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που ήταν στη διοίκηση της εταιρείας.  Είναι δύσκολο να κρατηθεί  ζωντανή μια εταιρεία υπό λύση και εκκαθάριση . Και αυτοί ήταν κοντά μας. Πρέπει να ευχαριστήσουμε το Δήμο την Περιφέρεια ανεξαρτήτως ανθρώπων αλλά κυρίως τον περιφερειάρχη το νέο δήμαρχο κ. Α Καμπουράκη την κοινωνία που στάθηκε κοντά στην εταιρεία. Αυτό που έγινε είναι έργο ζωής. Μακάρι να αποτελέσει παράδειγμα αυτό που έγινε. Στόχος είναι να φτιάξουμε ένα καταστατικό που δεν θα χρειαστεί να το αλλάξουμε. Η γενικότερη κατάσταση επιβάλλει να στηρίξουμε την προσπάθεια αλλά και τους εργαζόμενους που ήταν και θα συνεχίσουν να είναι στην πρώτη γραμμή . Ευχαριστώ από βάθους καρδιάς», τόνισε ο κ. Κόκκινος.

 

 

 150 total views,  2 views today