Πιστός στην προσπάθειά του να δημιουργήσει τετελεσμένα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο παραμένει ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εκτόξευσε εκ νέου βέλη με στόχο την Αθήνα, αλλά και το Παρίσι.

Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε τα περί «αποικιοκρατίας» προειδοποιώντας πως «ό,τι και να κάνουν δεν μπορούν να μας σταματήσουν» και προσθέτοντας ότι οι δραστηριότητες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο απορρέουν από την διεκδίκηση των δικαιωμάτων και της δικαιοσύνης.

Βάζοντας στο στόχαστρο το Καστελόριζο δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «το παράδειγμα ότι ένα νησί 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων φυλακίζει τις ακτές μιας χώρας 780 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων είναι η πιο σαφής έκφραση αδικίας. Η προσπάθεια στέρησης του πλούτου της Μεσογείου, που είναι κάθε χώρας γύρω της, είναι το απόλυτο παράδειγμα σύγχρονης αποικιοκρατίας. μας κούρασε αυτό το παιχνίδι σκιών».

Αφήνοντας, παράλληλα, αιχμές κατά της Γαλλίας ο Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για «πολιτικές και διπλωματικές κουβέντες που δεν μπορούν να κρύψουν τις βιαιότητες των χωρών που θεωρούν ότι είναι σπουδαίες, ισχυρές, ανίκητες και ευημερούν», ενώ πρόσθεσε ότι χρησιμοποιούν ως «δόλωμα την ανεπαρκή Ελλάδα».

 462 total views,  2 views today