Τις προγραμματικές προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας, παρουσίασε ο Τομεάρχης Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, από το βήμα του 2ου Διεθνούς συνεδρίου Τουρισμού Υγείας: «Τουρισμός Υγείας και Ανάπτυξη», που οργανώθηκε στην Κω από την ΚΕΔΕ, το Δήμο του νησιού και το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας.

Ο κ. Κόνσολας επισήμανε ότι ο Τουρισμός Υγείας αποτελεί μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες μορφές τουρισμού, με ρυθμό ανάπτυξης 17-20% σε ετήσια βάση, ενώ τα έσοδα, σε παγκόσμιο επίπεδο, ξεπερνούν, ετησίως, τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια με 30 εκατομμύρια επισκέπτες.

Τόνισε ότι η Κως μπορεί να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης του Τουρισμού Υγείας, να εμπλουτίσει, με αυτό τον τρόπο, και να διαφοροποιήσει το τουριστικό της προϊόν.

«Υπάρχει η νομιμοποιητική βάση για αυτό, η Κως είναι η πατρίδα του Ιπποκράτη, έχει το πιο ισχυρό αποτύπωμα στην παγκόσμια ιστορία της ιατρικής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κόνσολας.

Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε επίσης τους πέντε άξονες του κόμματος του για τη δημιουργία συμπλέγματος ανάμεσα σε νοσοκομεία, ιατρικά κέντρα και ξενοδοχεία και η ανάπτυξη υπηρεσιών και υποδομών στον Τουρισμό Υγείας

 368 total views,  2 views today