Τον αναπληρωτή επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Jason Hepps δέχθηκε την Τρίτη ο Δήμαρχος Λέρου Μ. Κόλιας, ο οποίος συνοδευόταν από τον επικεφαλής του τοπικού γραφείου της Υ.Α στην Κω Θανάση Στάμο και τη συνεργάτη Προστασίας υπεύθυνη του τοπικού γραφείου της Υ.Α στη Λέρο Αναστ. Παπακωνσταντίνου, συζητώντας διεξοδικά θέματα σχετικά με τη διαχείριση του προσφυγικού/μεταναστευτικού και την άμεση επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν.

Ο Δήμαρχος Λέρου αφού ευχαρίστησε τον Επικεφαλής για την προσφορά προς τον Δήμο μας των δύο απινιδωτών και το δίχτυ οροφής γηπέδου, τόνισε την πολύτιμη βοήθεια που παρείχε κατά το παρελθόν αλλά που συνεχίζει να παρέχει η Ύπατη Αρμοστεία στο νησί μας κατά τη διάρκεια της κρίσης του προβλήματος από το έτος 2015.
Τέλος ζήτησε τη στήριξη της Υ.Α ως προς τον αριθμό των προσφύγων/μεταναστών που θα παραμείνουν στο νησί μας τονίζοντας ότι σε ένα νησί 8000 κατοίκων ο αριθμός αυτός σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπερβαίνει το 10% του μόνιμου πληθυσμού διότι σε διαφορετική περίπτωση δημιουργούνται τεράστια προβλήματα όπως αυτά που ζήσαμε πρόσφατα.

Ο κ.Jason με τη σειρά του ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο και τον διαβεβαίωσε για τη συνέχιση της άριστης συνεργασίας και για την προσφορά της Υ.Α όπου χρειαστεί.

 354 total views,  4 views today