«Το μήνυμα της επετείου  του Πολυτεχνείου  παραμένει διαχρονικά επίκαιρο καθώς ο αγώνας αυτός είναι διαρκής και κάθε νέα γενιά,  πάντα πρωτοπόρος,  τον δίνει με το δικό της τρόπο.  

Η νέα γενιά του σήμερα, η γενιά της κρίσης,  κάνει κι αυτή με τη σειρά της τη δική της εξέγερση ενάντια σε μια γενική αίσθηση παρακμής. Την κάνει αθόρυβα και  με σύγχρονους  όρους, όπως η καινοτομία, η γνώση, η δημιουργικότητα, το ταλέντο»

 Αυτό υπογραμμίζει στο μήνυμα του με αφορμή την αυριανή επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης

 Το μήνυμα του Δημάρχου είναι το ακόλουθο:

  «Τιμάμε τον αγώνα της νέας  γενιάς εκείνης της εποχής για δημοκρατία, αξιοπρέπεια, δικαίωμα των νέων στο όνειρο .  Γι αυτό και το μήνυμα της επετείου  παραμένει διαχρονικά επίκαιρο καθώς ο αγώνας αυτός είναι διαρκής και κάθε νέα γενιά,  πάντα πρωτοπόρος,  τον δίνει με το δικό της τρόπο.  

Η νέα γενιά του σήμερα, η γενιά της κρίσης,  κάνει κι αυτή με τη σειρά της τη δική της εξέγερση ενάντια σε μια γενική αίσθηση παρακμής. Την κάνει αθόρυβα και  με σύγχρονους  όρους, όπως η καινοτομία, η γνώση, η δημιουργικότητα, το ταλέντο . Το αίτημα για  “ψωμί, παιδεία, ελευθερία” είναι και δικό της.  Διεκδικεί ανάπτυξη και δουλειά, πρόσβαση στη γνώση, δικαίωμα να νιώθει ασφαλής και να είναι ελεύθερη να επιχειρεί, να τολμά, να ονειρεύεται, να πετυχαίνει!