Σε εξέλιξη ο διάλογος στο Κίνημα Αλλαγής για το χρόνο διεξαγωγής του συνεδρίου που αρχικά προσδιορίστηκε για το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ωστόσο οι εξελίξεις τρέχουν και δεν είναι λίγα τα στελέχη που ζητούν να διεξαχθεί το συνέδριο το ταχύτερο δυνατό.

«Από την αρχή είχαμε μιλήσει για την ανάγκη διεξαγωγής συνεδρίου.Αρχικά είχε ανακοινωθεί πως θα διεξάγονταν μέχρι το Δεκέμβριο. Πιθανόν λόγω των εξελίξεων θα επισπευσθεί γιατί αυτό είναι το αίτημα αρκετών στελεχών », δήλωσε στον Sky η πολιτευτής  του ΚΙΝΑΛ κ. Λίτσα Φτακλάκη και πρόσθεσε πως ήταν από εκείνους που από την αρχή είχε ζητήσει να επανεξεταστεί ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με το Κίνημα Αλλαγής.

Η κ. Φτακλάκη παραδέχθηκε το Κίνημα Αλλαγής περνάει κρίση.

«Τα πειράματα που έγιναν κατέδειξαν πως η κοινωνία θέλει να υπάρχει το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κυριαρχήσει στον πολιτικό χώρο του κέντρου», δήλωσε.

Όσο για την στάση που κρατά το Κίνημα Αλλαγής έναντι της κυβέρνησης δήλωσε:

«Η δική μας η αντιπολίτευση είναι εποικοδομητική δεν είναι στείρα και λαϊκίστική. Είμαστε η ήρεμη δύναμη και η φωνή της λογικής. Ο πολιτικός μας χώρος πρέπει να δυναμώσει. Το συνέδριο θα δείξει και ποια είναι η δυναμική του χώρου. Πρέπει να γίνουν ανοικτές διαδικασίες ώστε οι αποφάσεις να είναι από τη βάση ».

Σε ερώτηση για όσα λέγονται περί συνεργασιών με το ΣΥΡΙΖΑ η κ. Φτακλάκη δήλωσε:

“Είμαι της αυτόνομης καθόδου. Δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς ταποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ”