Περισσότεροι από 90.000 άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί στην χώρα μας, ενώ προστέθηκαν 65 Kέντρα Yγείας και 144 νέα σημεία εμβολιασμού, όχι όμως στη Ρόδο.

Με εντολή του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας τα Κέντρα Υγείας θα πρέπει να προσδιορίσουν ποιες από τις δραστηριότητές τους θα ανασταλούν για τη λειτουργία τους ως εμβολιαστικά κέντρα.

Στην περιοχή μας δεν έχουν ξεκινήσει επί του παρόντος τον εμβολιασμό τα Κέντρα Υγείας, όπως διευκρίνισε μιλώντας στον sky ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ρόδου Γρηγόρης Ρουμάνης. Στο Νοσοκομείο ο εμβολιασμός των ατόμων άνω των 85 ετών συνεχίζεται κανονικά από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ, τονίζοντας ότι υπάρχει συνεχής εφοδιασμός εμβολίων και φυσιολογική ροή της κίνησης, αφού καθημερινά μέχρι το τέλος του μήνα ο προγραμματισμός είναι να εμβολιάζονται 96 άτομα.

Η διανομή των εμβολίων στα Κέντρα Υγείας θα γίνεται από τις Ένοπλες Δυνάμεις που θα παραδίδονται στο χώρο τους. Ο κ. Ρουμάνης πρόσθεσε καταλήγοντας ότι στις αρχές Φεβρουαρίου θα προστεθούν τα τέσσερα εμβολιαστικά κέντρα στο ΙΚΑ, στον Αρχάγγελο, την Ιαλυσό και τον Έμπωνα.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αρχαγγέλου Θανάσης Θανασιάς  ανέφερε μιλώντας στον sky ότι είναι καθόλα έτοιμο το προσωπικό που έχει εκπαιδευτεί στους εμβολιασμούς και στο Νοσοκομείο και ο χώρος είναι κατάλληλα προετοιμασμένος, αναμένοντας το «πράσινο φως» από το υπουργείο Υγείας για την έναρξη των εμβολιασμών.

Στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου δεν πρόκειται να ανασταλεί καμία δραστηριότητα, όπως είπε και πρόσθεσε ότι το προσωπικό που υπηρετεί εκεί έχει ήδη εμβολιασθεί σε ποσοστό 80-85%.

 1,673 total views,  4 views today