Εκλεισε ο κύκλος του Γιάννη Μαχαιρίδη στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, είτε από τη θέση του Περιφερειάρχη είτε από τη θέση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην νυν περιφερειακή Αρχή υπό τον Γιώργο Χατζημάρκο.

Χτες κατά την συνάντηση που είχαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι του κ. Μαχαιρίδη, ο ίδιος ως επικεφαλής είπε πως δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος, προτρέποντας να ενταχθούν και να συσπειρωθούν οι συνεργάτες του στην νέα υπό διαμορφωση παράταξη του Μανώλη Γλυνού.

Ετσι ουσιαστικά από χτες το δακτυλίδι δόθηκε και η διαδοχή ήρθε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, αν και ο ίδιος ο κ. Γλυνός αυτή την “εναλλαγή” δεν θα ήθελε να πάρει διαστάσεις διαδοχής για ευνόητους καθαρά πολιτικούς λόγους: Μάλιστα από συνεργάτες του ακούει και κριτικές πως αυτή η ταύτιση με πρόσωπα που αναλαμβάνουν να συντονίσουν ή να μπούνε μπροστά, δεν κάνουν ιδιαίτερα καλό σε μια υποψηφιότητα που ο ίδιος λέει, “θα είναι λευκή, χωρίς κομματικά χρώματα και εξαρτήσεις από πρόσωπα του παρελθόντος”.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αυτό θα είναι το βασικό “ατού” στην αντιπαράθεση, αφού ήδη συνεργάτες του Γιώργου Χατζημάρκου θέλουν και μπορούν να ταυτίσουν την υποψηφιότητα του Μανώλη Γλυνού με το ΠΑΣΟΚ του απώτερου παρελθόντος ή με το ΠΑΣΟΚ που δεν τα …κατάφερε.

Κατ’ ασφαλείς πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζεται να μην κατεβάσει υποψήφιο περιφερειάρη στο Νότιο Αιγαίο και να προκρίνει την στήριξη συγκεκριμένων προσώπων, υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων, που θα ενταχθούν στην παράταξη Γλυνού, όπως ορισμένοι “επίλεκτοι” που στις προηγούμενες εκλογές ήταν με τον συνδυασμό του Μπενέτου Σπύρου.

 198 total views,  2 views today