Η Κάσος μπήκε στην τελική φάση του μαζικού εμβολιασμού των κατοίκων της, αφού ολοκληρώθηκαν οι εμβολιασμοί της πρώτης  δόσης, συνολικά 754 ατόμων οι οποίοι αποτελούν το 92% του ενήλικου πληθυσμού του νησιού (άνω των 18 ετών) και από την Τρίτη 13 Απριλίου διενεργούνται οι εμβολιασμοί της δεύτερης δόσης.

Χθες ολοκληρώθηκαν οι μαζικοί έλεγχοι rapid test από  την κινητή μονάδα ΕΟΔΥ στο νησί της Κάσου. Πραγματοποιήθηκαν 18 έλεγχοι rapid tests στον οικισμό Πόλι, 22 στην Παναγία, 40 στο Αρβανιτοχώρι, 66 στην Αγ. Μαρίνα και 79 στο Φρύ.

Συνολικά διενεργήθηκαν 225 έλεγχοι ανίχνευσης της covid -19 με ΑΡΝΗΤΙΚΟ  αποτέλεσμα.

“Η άμεση κινητοποίηση της Δημοτικής Αρχής για τον έλεγχο τυχόν εμφάνισης νέων κρουσμάτων και πάντα με την συνεργασία όλων των κατοίκων δείχνει να έχει απόλυτη  επιτυχία καθώς φαίνεται να μην υπάρχει καμία διασπορά της νόσου. Ένα χρόνο τώρα  ο Δήμος της Ηρωικής νήσου  Κάσου  κάνει ότι είναι δυνατόν  για  να μείνουν όλοι  ασφαλείς, μοναδικό   μέλημα του  είναι   η προστασία  της  δημόσιας υγείας, και για το λόγο αυτό εφιστάται  η προσοχή όλων για την συνεχή και αυστηρή τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας σε όλους τους χώρους.

Για το λόγο αυτό συνιστάται και γίνεται παράκληση  για την συνεργασία όλων των ταξιδιωτών με  την συμμετοχή τους στους  ελέγχους  rapid tests  από το κλιμάκιο του Δήμου,που είναι σημαντικός παράγων για  να μείνουν  όλοι  ασφαλείς, αλλά  πάνω απ’ όλα για να προστατευθούν οι  ευπαθείς ομάδες του νησιού”, αναφέρει η δημοτική αρχή.

 

 

 143 total views,  2 views today