Τρία νησιά χωρίς τράπεζα : Αντιδράσεις των δημάρχων

1056

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

  • Διαβάστε πώς αντέδρασε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τι δηλώσεις έκανε ο Περιφερειάρχης, στο κεντρικό θέμα του skyrodos.gr

Την διαμαρτυρία τους έστειλαν στον Υφυπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό οι Δήμαρχοι Τήλου, Κάσου και Λειψών για την αναστολή λειτουργίας των υποκαταστημάτων της AlphaBankστα νησιά τους από τις 14 Σεπτεμβρίου 2018.

Οι Δήμαρχοι, Μαρία Καμμά, Μαρία Τσανάκη και Φώτης Μάγγος στην επιστολή τους αναφέρουν ότι  ο αιφνιδιασμός αποτελεί πλέον πολύ συχνό φαινόμενο για τους ακρίτες όπως και η υποβάθμιση των συνθηκών ζωής των νησιωτών από ανθρώπους που βάζουν στην άκρη κάθε έννοια φιλοπατρίας και αλληλεγγύης και προτάσσουν το κέρδος.

Η «εξυπηρέτηση» των κατοίκων των νησιών αυτών εφεξής θα πραγματοποιείται από τα κοντινότερα σ’ αυτούς καταστήματα της Λέρου, της Καρπάθου και της Ιαλυσού.

Οι Δήμαρχοι, όπως αναφέρουν στην επιστολή διαμαρτυρίας τους, αδυνατούν να κατανοήσουν το σκεπτικό της απόφασης αυτής, όπως αδυνατούν να κατανοήσουν και το γεγονός ότι θα πρέπει στο εξής ο κάθε νησιώτης να θαλασσοδέρνεται για ώρες προκειμένου να μπορεί να αγοράσει ένα παράβολο των 10 ευρώ ή να πληρώσει ένα λογαριασμό ή να διεκπεραιώσει μια οποιαδήποτε απλή τραπεζική συναλλαγή. Και διερωτώνται εάν υπάρχει νόημα να κατοικούμε στα ακριτικά νησιά.

«Το Αιγαίο είναι ακριβό αλλά είναι και μονάκριβο» καταλήγει η επιστολή διαμαρτυρίας των τριών δημάρχων.

Σήμερα μιλώντας στον σταθμό μας η δήμαρχος Κάσου κ. Τσανάκη υπογράμμισε πως οι αντιδράσεις θα είναι σε πολλά επίπεδα από τους απανταχού Κασιώτες. “Θα βάλουμε όλους να αφαιρέσουν τα χρήματα τους από την συγκεκριμένη Τράπεζα και θα φτάσουμε στα άκρα”, τόνισε η δήμαρχος.

Σήμερα το βράδυ συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο για να αποφασίσει τρόπους αντιδρασης, είπε χαρακτηριστικά η κ. Τσανάκη.

Σημειώνεται πως τα υποκαταστήματα που κλείνει η ΑΛΦΑ, είναι αυτά που κληρονόμησε από την Τράπεζα Δωδεκανήσου.