Ακόμη μια τραγωδία με νεκρούς μετανάστες στα νερά του Αιγαίου.

Τρεις νεκροί και 57 διασωθέντες, είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός από το ναυάγιο πλοίου που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες, αργά χθες το απόγευμα, μεταξύ Κάσου και Κρήτης, μεταφέροντας αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής αριθμό ατόμων.

Από εκείνη την ώρα ξεκίνησε και βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος στην οποία συμμετέχει το Πολεμικό Ναυτικό αλλά και η Πολεμική Αεροπορία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι σοροί ανήκουν σε μία γυναίκα και δύο παιδιά.

Στην περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν, δύο σκάφη του λιμενικού, δύο πλοία και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και δύο παραπλέοντα πλοία.

Με Super Puma μεταφέρθηκαν στη Ρόδο τέσσερις διασωθέντες, σύμφωνα με το Διοικητή του Νοσοκομείου Γρηγόρη Ρουμάνη, που για την εισαγωγή τους,  υποβλήθηκαν σε τεστ για Covid-19.

Από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο θάλαμο επιχειρήσεων ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης για να παρακολουθήσει την επιχείρηση διάσωσης ενώ συνεχή ενημέρωση ζήτησε να έχει ο Υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας.

 669 total views,  2 views today