Τρισάγιο τελέστηκε σήμερα Παγκόσμια Ημέρα Θυσίας Διασώστη στο μνημείο που υπάρχει στο Νοσοκομείο Ρόδου.Το μνημείο δημιουργήθηκε επί θητείας στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση του κ. Γιάννη Μαχαιρίδη και θυμίζει την πτώση του Ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ τύπου Agusta A109, λίγο μετά την απογείωσή του, τα ξημερώματα της 17ης Ιουνίου 2002, στο όρος Βίγλα της Ανάφης με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι πέντε επιβαίνοντες.

Στο τρισάγιο παρέστησαν ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Γρηγόρης Ρουμάνης ιατροί νοσηλευτές  το προσωπικό και οι  διασώστες του ΕΚΑΒ  στο ΓΝΡ.

Το ελικόπτερο τύπου Agusta A109 είχε αναχωρήσει στις 17 Ιουνίου του 2002 , και ώρα 00:50 από το αεροδρόμιο της Ρόδου έφθασε στην Ανάφη, από όπου παρέλαβε την ασθενή Άννα Δαμίγου 62 ετών η οποία θα μεταφερόταν με θρόμβωση στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Η γιατρός της Ανάφης είχε ζητήσει αρχικά να μεταβεί στο νησί ελικόπτερο από την Αθήνα και την Κρήτη, κάτι όμως που ήταν αδύνατο εξαιτίας των καιρικών συνθηκών.

Εγκρίθηκε η μεταφορά της ασθενούς από την Ανάφη στη Ρόδο.

Το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ απογε ιώθηκε στις 02:10 για να επιστρέψει στη Ρόδο. Γύρω στις 02:15 χάθηκαν τα ίχνη του. Οι έρευνες ξεκίνησαν μετά τις 4:00. Συμμετείχαν δύο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα C-130, ένα ελικόπτερο Super Puma και δύο κανονιοφόροι του Πολεμικού Ναυτικού.

Τα συντρίμμια του ελικοπτέρου εντοπίστηκαν πέντε ώρες αργότερα στα βουνά της Ανάφης.

 

 400 total views,  2 views today