Τσέρκης: Μέχρι τις 15 Ιανουαρίου θα έχουμε αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού!

429

«Μέχρις τις 15 Ιανουαρίου  τα κρούσματα του κορονοϊού και στη Ρόδο  θα είναι σε αυξητική πορεία. Ακολούθως θα δούμε πως θα σταθεροποιηθούν τα νέα κρούσματα για να ξεκινήσει η καθοδική πορεία».

Αυτό δήλωσε στο skyrodos.gr σήμερα , ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Ηλίας Τσέρκης  με αφορμή την μεγάλη αύξηση που παρουσιάζουν τα κρούσματα του κορονοϊού τις τελευταίες  ημέρες περισσότερο στην Περιφερειακή Ενότητα της Ρόδου.

«Τις τελευταίες ημέρες  ξεκίνησε μια ανοδική πορεία των κρουσμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα της Ρόδου. Μέχρι τα μέσα του μήνα αυτό θα βλέπουμε, δηλαδή την αύξηση των κρουσμάτων. Ακολούθως θα δούμε αν τα νέα κρούσματα σταθεροποιηθούν», είπε.

Σε ερώτηση αν έχει επικρατήσει η μετάλλαξη Όμικρον στην περιοχή μας ο κ. Τσέρκης τόνισε:

«Στην κοινότητα δηλαδή σε όλη τη χώρα και στην περιοχή μας το ποσοστό της Όμικρον είναι 60%  και της Δέλτα 40%. Τείνει δηλαδή να επικρατήσει η νέα μετάλλαξη»

Ο κοροναϊός όχι μόνο δεν έχει υποχωρήσει, αλλά τις τελευταίες μέρες του 2021 και τις πρώτες του 2022 «δίνει» τεράστια νούμερα κρουσμάτων, με την παραλλαγή ΄Ομικρον  να ευθύνεται για την πλειονότητά τους.

Ουσιαστικά δηλαδή η νέα μετάλλαξη θα εκτοπίσει τη Δέλτα.

Τα  φάρμακα κατά της COVID-19

Αισιόδοξο και ελπιδοφόρο θα είναι το 2022 όσον αφορά τα φάρμακα κατά του κοροναϊού, τα οποία αναμένονται να καταφθάσουν μετά το πρώτο τρίμηνο.

«Τα φάρμακα κατά του κορονοϊού θα είναι και στη Ρόδο μέσα στους πρώτους μήνες του 2022 και αυτό είναι ελπιδοφόρο για την αντιμετώπιση της νόσου. Θα έχουμε δηλαδή ακόμη ένα όπλο στα χέρια μας», είπε ο κ. Τσέρκης.