Με αφορμή τα συμπτώματα των πολιτών που νοσούν με κορονοιό  ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου  κ. Ηλίας Τσέρκης εκτιμά στο  skyrodos.gr πως η μετάλλαξη  Όμικρον είναι στη Ρόδο. Το δείχνει  και η ραγδαία   ταχύτατη αύξηση των κρουσμάτων σε καθημερινό επίπεδο.

Ωστόσο τα αποτελέσματα των ελέγχων στα δείγματα που έχουν σταλεί στην Αθήνα θα γίνουν γνωστά σε λίγες ημέρες.

«Δεν είναι εύκολη πιστοποίηση των ιων γιατί γίνεται  κέντρα των Αθηνών ή άλλων πόλεων   Δεν αποκλείω  να είναι στη  Ρόδο η μετάλλαξη Όμικρον.  Αυτό μου προκύπτει από τη συμπτωματολογία. Τώρα οι ασθενείς παρουσιάζουν ρινική συμφόρηση  και πονοκέφαλο. Αυτά δεν υπήρχαν στο παρελθόν. Είναι ενδείξεις παρουσίας της νέας μετάλλαξης» , δήλωσε στο skyrodos.gr o κ Τσέρκης.

Να σημειωθεί πως σε τρεις ημέρες τα κρούσματα κορονοϊού στη Ρόδο από 71 έφθασαν τα 222 γεγονός που προβληματίζει τους ειδικούς και κυρίως τους γιατρούς στους οποίους φθάνουν τα περιστατικά.

Αυτό που ανησυχεί τους γιατρούς είναι πως νοσούν εκ  νέου άνθρωποι που είχαν προσβληθεί από το κορονοϊό τον περασμένο Μάρτιο και Απρίλιο. Επίσης έχουν νοσήσει άτομα που είχαν εμβολιαστεί . Άλλοι είχαν κάνει rapid test  που βγήκε αρνητικό προχώρησαν σε μοριακό το οποίο ήταν θετικό.΄

Σε ερώτηση για τι πρέπει να κάνει ο κόσμος για να προστατευθεί από τη νόσο ο κ. Τσέρκης είπε:

«Πρέπει να προστατευθούν οι ηλικιωμένοι που είναι πιο ευάλωτοι Το λέω αυτό γιατί τις ημέρες των γιορτών συγκεντρώνονται οι οικογένειες στα σπίτια. Να αποφεύγονται οι χειραψίες και οι εναγκαλισμοί και  να αερίζονται οι χώροι ανά δύο ώρες όσο και αν είναι δύσκολο με την κακοκαιρία», τόνισε.

«Τις επόμενες ημέρες θα δούμε περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όλοι»,  είπε ο κ. Τσέρκης.

Eπίσης με ευλάβεια πρέπει να τηρούνται τα μέτρα δηλαδή διπλές μάσκες σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και μάσκες διπλής προστασίας αποστάσεις και εμβολιασμοί.

 1,573 total views,  2 views today