«Ανησυχούμε πολύ για την έλευση το τετάρτου κύματος της πανδημίας. Δεν πιστεύαμε ότι θα γίνονταν αυτό τόσο νωρίς καθώς η πορεία της μετάλλαξης Δέλτα δεν  ανακόπτεται λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας. Είμαστε σε  μια φάση που δεν μπορούμε να αισιοδοξούμε ».

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Ρόδου κ. Ηλίας Τσέρκης με αφορμή την  έλευση της μετάλλαξης Δέλτα στη Ρόδο και πρόσθεσε πως μόνο το τελευταίο δεκατετραήμερο έχουν διαγνωστεί 453 κρούσματα του κορονοιού στη Ρόδο.

«Το  θετικό στοιχείο είναι πως δεν υπάρχει υψηλή θνητότητα όπως γίνονταν στην αρχή. Αυτό όμως  είναι πρόσκαιρο γιατί οι εικόνες του μεταλλαγμένου ιού από την Ινδία μας τρόμαξαν. Μέσα  σε 14 ημέρες είχαμε 453 ενεργά κρούσματα κορονοιού. Να μην βιαστούν κάποιοι να πουν ότι προέρχονται από τουρίστες. Είναι ελάχιστοι οι επισκέπτες μας που έχουν νοσήσει από κορονοιό . Τα περισσότερα κρούσματα είναι κάτοικοι Ρόδου. Υπάρχει υψηλή μεταδοτικότητα στους νέους ηλικίας κάτω των 34 ετών», δήλωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου.

Ο κ. Τσέρκης τονισε πως τελευταία η μετάλλαξη Δέλτα κτυπά και άτομα ηλικίας άνω των 40 ετών.

«Αυτό συμβαίνει γιατί οι νέοι μεταδίδουν τη νόσο στα μέλη των οικογενειών τους. Εμείς έχουμε εικόνα γιατί παρακολουθούμε στενά τους ασθενείς με κορονοιό. Ο φόβος μας είναι να μην αυξηθούν οι διακομιδές σε νοσοκομεία άλλων περιοχών. Και το μεγαλύτερο όπλο που έχουμε είναι η πρόληψη δηλαδή οι εμβολιασμοί και η τήρηση των μέτρων υγιεινής», τόνισε.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου επανέλαβε πως οι εμβολιασμοί σώζουν κυριολεκτικά ζωές .

« Το 99% των συμπολιτών μας που έχουν διασωληνωθεί είναι ανεμβολίαστοι. Αυτό και μόνο δείχνει το δρόμο για το τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες για να διασφαλίσουν την υγεία τους», τόνισε.

 

 1,680 total views,  2 views today