«Ο θάνατος εμβολιασμένου ατόμου  στη Θεσσαλονίκη  αποτελεί 0.007% των θανάτων που έχουν προκληθεί από τον κορονοιό  και αποτελεί εξαίρεση που δεν επιβεβαιώνει τον κανόνα»

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Ηλίας Τσέρκης που αναφέρθηκε στο πόσο προστατευμένοι είναι όσοι έχουν εμβολιαστεί για τον κορονοιό και προέτρεψε τους πολίτες  όχι μόνο να εμβολιαστούν αλλά και να τηρούν με θρησκευτική ευλάβεια τα υγειονομικά μέτρα.

«Ενημερώθηκα για τον θάνατο ενός ανθρώπου ηλικίας 71 ετών σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Αμέσως μετά άρχισαν να ομιλούν αυτοί που δεν θέλουν να κάνουν το  εμβόλιο. Πρέπει να πούμε πως  μέχρι στιγμής δηλαδή από την αρχή της πανδημίας έχουμε πάνω από 530.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα και καταγράφηκαν 13.332 θάνατοι. Ο θάνατος για τον οποίο έγινε η αναφορά αποτελεί το 0,007% του συνόλου. Δεν μπορεί να απομονώνουμε αυτό το ένα και μοναδικό περιστατικό. Είναι παράδοξο», δήλωσε ο κ. Τσέρκης.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου αναφέρθηκε στη μετάλλαξη δέλτα και τη μεταδοτικότητα  που έχει .

«Η μετάλλαξη Δέλτα κτυπάει και εμβολιασμένους. Αυτοί που έχουν κάνει το εμβόλιο της Pfizer έχουν προστασία άνω του 70% έναντι  της μετάλλαξης Δέλτα και 96% από την πιθανότητα νοσηλείας. Όσοι έχουν  κάνει το εμβόλιο της Astra Zeneca είναι προστατευμένοι σε ποσοστό 92% σε ότι αφορά τη νοσηλεία. Κάνω έκκληση στους συμπολίτες μας ιδίως αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί να το κάνουν και επιπλέον να τηρούν τα μέτρα και να μην πηγαίνουν σε μέρος  όπου συγκεντρώνονται πολλά άτομα», τόνισε .

«Κατανοώ πως υπάρχει χαλάρωση αλλά είναι απαραίτητο όλοι να τηρούν τα μέτρα όλοι», τόνισε.

Σε ότι αφορά το μεγάλο αριθμό των κρουσμάτων στη Ρόδο ο κ. Τσέρκης τόνισε πως το ΕΣΥ δέχεται ήδη μεγάλη πίεση.

«Επιστρέφουν σιγά σιγά οι εκδρομείς  πίσω και είναι πιθανό  να  έχουμε περαιτέρω αύξηση κρουσμάτων στα Δωδεκάνησα. Περιμένουμε την αποκλιμάκωση αλλά οι αριθμοί δείχνουν σταθερά ανοδική τάση σε ότι αφορά τα κρούσματα στην περιοχή μας. Μην ξεχνάμε πως τα  περισσότερα κρούσματα είναι εγχώρια. Αυτός είναι ο μόνος λόγος που εστιάζω στην αυστηρή τήρηση των μέτρων», είπε ο πρόεδρος του ΙΣΡ.

Με αφορμή την αύξηση του ιικού φορτίου ο κ. Τσέρκης είπε πως είναι αναγκαίο να προσέχουν πάρα πολύ και οι εμβολιασμένοι και να τηρούν τα μέτρα.

“Θα είναι θετικό να πείσουμε τους πολίτες και στην περιοχή μας να εμβολιαστούν  σε δύσκολη θέση θα είναι ο κορονοϊός  και όχι η κοινωνία. Αν φθάσουμε σε ποσοστό εμβολιασμών στο 80% όλα θα είναι καλύτερα”, είπε  ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου.

 

 355 total views,  2 views today