Στις επιπτώσεις που έχουν τα νέα  περιοριστικά μέτρα για την είσοδο των ταξιδιωτών στη χώρα αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο  πρόεδρος της Fed Hatta της Εν Ελλάδι Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Ελλάδος   κ. Λύσανδρος Τσιλίδης.

«Πρόβλημα δεν υπάρχει όταν οποιαδήποτε χώρα προστατεύει τους πολίτες της. Το θέμα είναι ότι δεν μπορεί ένα βράδυ να βγάζει κάποιος ανακοίνωση, να αναστατώνει μια αγορά τα Χριστούγεννα που γίνονται τα ταξίδια και των Ελλήνων στο εξωτερικό και να μην υπολογίζει ορισμένα πράγματα», είπε ο κ. Τσιλίδης.

Αναφέρθηκε και στις παρεμβάσεις της ένωσης για να αποφευχθούν τα χειρότερα σε ότι αφορά τις παρενέργειες από την εφαρμογή των μέτρων για τους ταξιδιώτες.

«Αλλάξαμε το PCR που γράφτηκε πως θα πρέπει να γίνονταν πριν από 48 ώρες ενώ ξέρουμε πως είναι 72 ,καθιερώθηκε το rapid test επίσης. Δεν καθιερώθηκε η πρόταση μας να γίνονται τα τεστ με την επιστροφή στο αεροδρόμιο  δηλαδή αυτό που κάνει και η Κύπρος που προέβει σε ανακοινώσεις 15 ημέρες πριν για την ενημέρωση των πολιτών. Εμείς γιατί δεν ενημερώνουμε εγκαίρως τον κόσμο; Υπάρχει μια εμμονή που δημιουργεί τη βλάβη», τόνισε.

Αν ο κόσμος είχε ενημερωθεί εγκαίρως είπε ο κ. Τσιλίδης θα μπορούσαν οι πολίτες να κάνουν διαφορετικές επιλογές.

«Έβαλαν  τον κόσμο σε περιπέτεια με τις ανακοινώσεις αυτές», είπε.

Σε ερώτηση αν υπάρχουν ακυρώσεις εξαιτίας των μέτρων ο κ. Τσιλίδης είπε:

«Βεβαίως και υπάρχουν ακυρώσεις εξαιτίας των μέτρων. Η δουλειά στα γραφεία ταξιδίων και το 2021 ήταν υποδεέστερη των εκτιμήσεων αυτών που πανηγύριζαν για τις αφίξεις των ξένων τουριστών. Κάποιοι προορισμοί και στο Νότιο Αιγαίο είχαν αφίξεις. Δεν δούλεψε όμως το σύνολο των αγορών. Πως έχουμε εμείς μείωση 80%του κύκλου εργασιών ; Έχουμε εμείς δουλειά και δεν το καταλαβαίνουμε ή αυτοί στους οποίους απευθυνόμαστε δεν κατανοούν το πρόβλημα ;»

Αναφορικά με τα μηνύματα για τη σεζόν του 2022  ο κ.Τσιλίδης τόνισε:

«Δεν είναι καθόλου νωρίς για να μιλήσουμε. Δεν θα είναι εύκολη η σεζόν και μπορεί να παρουσιάσει εξάρσεις. Πρόσφατα ανακοινώθηκε η ακύρωση  διεξαγωγής της τουριστικής έκθεσης ΙΤΒ. Ο κόσμος βοά ότι δεν πάμε καλά και εμείς περιμένουμε να σηκώσουμε την κούπα στον αέρα ότι πάμε καλά. Ας έρθει η νέα σεζόν να δουλέψουμε και εμείς και οι εργαζόμενοι αλλά μην πανηγυρίζουμε ότι όλα είναι καλά. Να μιλάμε για την πραγματικότητα και να δουλέψουμε για να φέρουμε τον τουρισμό εκεί που πρέπει».

 250 total views,  2 views today