Τσιλιγκίρης: Θα πάει καλά ο τουρισμός φέτος

164

Θετικές φαίνεται να είναι τώρα οι ενδείξεις για τον τουρισμό της Ρόδου καθώς όπως δήλωσε στον Sky ο διευθυντής του Οργανισμού Προώθησης Τουρισμού  κ.Διονύσης Τσιλιγκίρης  κρατήσεις υπάρχουν στα ξενοδοχεία.

“Κάθε κράτηση μετράει για δύο. Είναι σημαντικό ότι πέρνουμε κρατήσεις. Το γεγονός ότι πήγαμε πολύ καλά τα  προηγούμενα δύο έτη αποδίδει. Το ερώτημα είναι τι θα γίνει με τη Ρωσική Τουριστική Αγορά. Πιστεύω πως θα πάμε πάρα πολύ καλά”, τόνισε ο Διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ.

Ο κ. Τσιλιγκίρης αναφέρθηκε  στο μαθητικό τουρισμό και τις προσπάθειες που γίνονται για να έρθουν οι μαθητές στη Ρόδο την άνοιξη.

«Ο ΠΡΟΤΟΥΡ ήταν τα τελευταία χρόνια σε ύπνωση. Το 2021 κάναμε πολλά πράγματα. Στόχος να συνεχίσουμε την τουριστική προβολή με τρόπο που θα έχει αποτέλεσμα.  Επίσης να προσελκύσουμε τουρίστες από νεες αγορές στη Ρόδο. Πιστεύω πως θα έχουμε αποτέλεσμα», τόνισε.

Για  τις μαθητικές εκδρομές τόνισε πως μετά το αρχικό σοκ συνεχίζεται ο αγώνας.

«Είμαστε σε επαφή με τις διευθύνσεις των σχολείων ώστε να γίνουν οι εκδρομές τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Δουλεύουμε για αυτό πάρα πολύ », τόνισε

Αναφέρθηκε και στο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού που φαίνεται να υπάρχει  στα ξενοδοχεία της Ρόδου.  Κάποιοι εργαζόμενοι όπως είπε έγιναν οι ίδιοι επιχειρηματίες γιατί ήθελαν κάτι διαφορετικό. Όσο για την έναρξη της σεζόν την προσδιόρισε για τον προσεχή Απρίλιο.