Τσουνάμι αντιδράσεων προκάλεσε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του sky, για τον κατ’ εξαίρεση εμβολιασμό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου στη Χάλκη, όπου βρέθηκε την περασμένη Κυριακή, γεγονός που επιβεβαίωσε στο σταθμό μας η υπεύθυνη του Ιατρείου της Χάλκης κα Αρβανιτίδου, παρ’ ότι ούτε δημότης του νησιού είναι, ούτε ηλικιακά πληροί τις προϋποθέσεις.

Ο κ. Χατζημάρκος μετέβη στη Χάλκη με ιδιωτικό σκάφος, μαζί με τη παρέα του, πιθανώς και για υπηρεσιακούς λόγους τους οποίους δεν έκανε γνωστούς ο δήμαρχος Άγγελος Φραγκάκης που μίλησε στον sky και δήλωσε πως δεν ήξερε για την επίσκεψη στο Ιατρείο, που ωστόσο ανακάλεσε λίγο αργότερα σε γραπτή ανακοίνωση του.

O ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας το γεγονός πως ο κ. Χατζημάρκος εμβολιάστηκε εκτός σειράς, σχολίασε ότι «οι “άριστοι” αποκτούν ανοσία κατά προτεραιότητα, την ώρα που οι νησιώτες και κυρίως οι ευπαθείς ομάδες περιμένουν υπομονετικά να έρθει η σειρά τους για να εμβολιαστούν και την ώρα που οι νησιώτες της Καλύμνου καλούνται να πάνε στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου για εμβολιασμό. Την ίδια ώρα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου φέρεται να εμβολιάζεται προκλητικά στη Χάλκη, παρ’ ότι ούτε δημότης του νησιού είναι, ούτε ηλικιακά πληροί τις προϋποθέσεις». Καταλήγοντας ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται και στο δήμαρχο Χάλκης Άγγελο Φραγκάκη, τονίζοντας πως είναι εκείνος που φέρεται να τον ενέταξε στη λίστα των δημοτών του νησιού, προκειμένου να καταφέρει να εμβολιαστεί, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «τον αφήνουμε στην κρίση των δημοτών του».

«Μιλάει από μόνο του το γεγονός, το οποίο μόνο ντροπή προκαλεί. Εκτίθεται από μόνος του ο Γιώργος Χατζημάρκος κι εκτίθενται και οι αρεστοί της Κυβέρνησης», δήλωσε στον sky ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Αποστολίδης.

Το ΚΙΝΑΛ ζητά εξηγήσεις

Το Κίνημα Αλλαγής με ανακοίνωσή του ζητά εξηγήσεις για το εάν αληθεύουν τα δημοσιεύματα ότι ο Περιφερειάρχης εμβολιάστηκε εκτός σειράς στη Χάλκη. Ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης, θέτει ερωτήσεις προς την κυβέρνηση για το εάν υπάρχει κάποιο κριτήριο για εμβολιασμούς πέραν των ηλικιακών ομάδων των 60-65 και 75-80 που όλοι μας γνωρίζουμε μέχρι σήμερα; Εάν υπάρχει κάποιο κριτήριο προτεραιοποίησης πέραν του ηλικιακού και πέραν των υγειονομικών λειτουργών που να εντάσσει τους πολίτες στους υφιστάμενους εμβολιασμούς, καθώς και αν υπάρχει κάποιο κριτήριο πολιτικής, διοικητικής ή κομματικής ιδιότητας που να προτάσσεται έναντι των κοινών θνητών;

Και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης σχολιάζοντας το θέμα στο σταθμό μας, τόνισε ότι ο Περιφερειάρχης οφείλει να δώσει απαντήσεις στα σοβαρά ερωτήματα. “Προκύπτουν ερωτήματα που ακόμη απάντηση δεν έχουμε πάρει”, είπε μεταξύ άλλων.

Το ΜέΡΑ25 καυτηριάζει

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε και το ΜέΡΑ 25, καυτηριάζει τη στάση του κ. Χατζημάρκου και θέτει το ερώτημα αν «όποιος έχει μπάρμπα στην κορώνη παίρνει και τη σειρά των άλλων για να εμβολιαστεί. Το θέμα θα μπορούσε να ήταν απλό, αν ο περιφερειάρχης περίμενε τη σειρά του και απλά μετέβαινε στο κέντρο που λειτουργεί στον Αρχάγγελο για να εμβολιαστεί όπως και οι υπόλοιποι πολίτες. Επίσης το γεγονός ότι το όνομα του Περιφερειάρχη ήταν γραμμένο στη λίστα που δόθηκε στους υγειονομικούς, δείχνει πως ο εμβολιασμός στην Χάλκη έγινε προγραμματισμένα και όχι τυχαία, επειδή περίσσεψε κάποια δόση. Υπάρχει όμως και χειρότερο. Ζευγάρι πολιτών με καταγωγή από την Χάλκη που ήταν στο νησί, ζήτησε να εμβολιαστεί αλλά αυτό δεν κατέστη  δυνατό, επειδή είχαν τελειώσει οι δόσεις των εμβολίων. Οι άνθρωποι αυτοί δηλαδή αλλά και οι υπόλοιποι είναι πολίτες δεύτερης διαλογής;», αναφέρει το ΜέΡΑ25.

«Ακόμη και αυθόρμητα να πήρε την πρωτοβουλία να εμβολιαστεί σε ένα μικρό νησί ,για να στείλει το μήνυμα στους ακρίτες για την εφαρμογή των μέτρων πάλι ατόπημα διέπραξε, γιατί με τον τρόπο που το έκανε  προσέβαλε τον κόσμο που στωικά υπομένει και περιμένει τη σειρά του για το περίφημο εμβόλιο. Τελικά και για τα μέτρα περιορισμού διάδοσης της πανδημίας ισχύουν οι αποκλεισμοί  και  οι διαχωρισμοί  σε πληβείους  και …πατρικείους ;»

Η Βουλευτής του ΜέΡΑ25 Φωτεινή Μπακαδήμα χαρακτήρισε μιλώντας στον sky εξοργιστική την ενέργεια του Περιφερειάρχη, τονίζοντας ότι ένας αιρετός δε μπορεί να ποδοπατεί τους πολίτες, θέτοντας τον εαυτό του σε προτεραιότητα. «Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε έναν εκλεκτό και αρεστό να παραβιάζει τη σειρά για να εμβολιασθεί, όπως συνέβη και στην Κέρκυρα, που όμως εκεί είχαμε την άμεση αντίδραση του υπουργείου Υγείας. Αν δεν συνέτρεχαν λόγοι, δεν θα το έκανε κρυφά στη Χάλκη και βέβαια θα το είχε δημοσιοποιήσει όπως και πολλοί άλλοι, για να ενθαρρύνει τους πολίτες. Για κάποιο λόγο παρέκαμψε τη σειρά. Το σημαντικότερο είναι η κίνηση. Είναι το ηθικό του θέματος», ανέφερε σχετικά.

Η Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου

Ανακοίνωση εξέδωσε και το γραφείο Τύπου της “Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου”. Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, ρωτά πως βρέθηκε στη Χάλκη εν μέσω πανδημίας ο Γιώργος Χατζημάρκος; Ταξίδεψε με ταχύπλοο σκάφος ενώ απαγορεύεται ο απόπλους τέτοιων σκαφών; Ποιος ήταν ο λόγος επίσκεψής του στο νησί; Γιατί δεν επέδειξε σεβασμό στο θεσμικό του ρόλο ο Περιφερειάρχης, επιτρέποντας σε κάτοικο της Χάλκης να λάβει τη δόση, μιας και ο ίδιος είναι κάτοικος Ρόδου; Και για το εάν αληθεύουν τα δημοσιεύματα για παράλληλες λίστες εμβολιασμών, με χειρόγραφα πρακτικά;”

Ο επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία, Μανώλης Γλυνός, σχολίασε από την πλευρά του στον sky ότι αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά η αλαζονεία και ο αυταρχικός τρόπος που διοικεί ο Περιφερειάρχης και φαίνεται ακόμη και από τη συμπεριφορά του και στην καθημερινότητά του. “Για κανένα λόγο δεν έπρεπε να εμβολιασθεί ο κ. Χατζημάρκος, αλλά έπρεπε ασφαλώς τα αδιάθετα εμβόλια να δοθούν στα σώματα ασφαλείας και να επιστραφούν στη Ρόδο. “Καταδικάζουμε την ενέργεια, την οποία καταδίκασε και ολόκληρη η τοπική κοινωνία. Και πολιτικά και ηθικά είναι καταδικαστέα η απόφαση”, είπε καταλήγοντας.

Ο Γιώργος Νικητιάδης

«Ο κ. Χατζημάρκος, οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις στο λαό που με μεγάλη πλειοψηφία τον ανέδειξε στην κορυφή της Περιφέρειας και ν’ απαντήσει στα ερωτήματα που γεννώνται», σχολίασε από την πλευρά του μιλώντας στον sky ο τέως υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης. «Ο τρόπος που έκανε το εμβόλιο είναι το θολό σημείο. Ακόμη κι αν δεν ήταν σε λίστα ο κ. Χατζημάρκος και περίσσεψαν εμβόλια, γιατί δεν επεστράφησαν στη Ρόδο για άτομα που ήταν στη σειρά κι έχουν άμεση προτεραιότητα», είπε επιπροσθέτως. «Κάτι βρωμάει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας. Υπάρχουν μεγάλα ζητήματα και ο Περιφερειάρχης πρέπει να δώσει εξηγήσεις, ενώ οφείλει και μια δημόσια συγγνώμη στον κόσμο που περιμένει υπομονετικά να εμβολιασθεί», επισήμανε ο Τομεάρχης Τουρισμού του Κινήματος Αλλαγής..

 1,434 total views,  2 views today