Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η διακομιδή μιας γυναίκας 48 ετών με κορωνοϊό, που μεταφέρεται από τη Λέρο -με σκάφος του Λιμενικού Σώματος- στη Σάμο, για άμεση νοσηλεία.

Η ασθενής με υποκείμενα νοσήματα και υπέρβαρο άτομο, μετά από αρκετές ώρες προσπάθειας για τη διακομιδή της, λόγω προβλημάτων που προέκυπταν κατά τη διαδικασία, τώρα βρίσκεται εν πλω για το Βαθύ της Σάμου, αφού το σκάφος με μέριμνα του Λιμενικού Σώματος αναχώρησε πριν από μισή ώρα από τη Λέρο, όπως δήλωσε στο sky ο εκπρόσωπος των Εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κ.Θ. – Γενικού Νοσοκομείου – Κ.Υ. Λέρου Τάσος Τσαχουργιαννίδης.

Σημειώνεται ότι πλην της γυναίκας δεν νοσηλεύεται κανένας άλλος ασθενής με covid-19 στο Νοσοκομείο της Λέρου, αφού τα περιστατικά είναι σε κατ’ οίκον νοσηλεία και καραντίνα, ωστόσο μέρα με την ημέρα αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των νέων μολύνσεων, με εύλογη ανησυχία στην τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον sky ο κ. Τσαχουργιαννίδης, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στο νησί είναι από 42-45, αφού κάποια αποτελέσματα βγήκαν θετικά στο μοριακό έλεγχο που έγινε και τα δείγματα εστάλησαν σε εργαστήρια της Αθήνας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και των ειδικών, τα κρούσματα είναι πολύ πιθανό να αυξηθούν τις επόμενες ημέρες, με τη διασπορά του ιού στην τοπική κοινωνία.

Τέλος, ο ίδιος σε γραπτή δήλωσή του, ευχαριστώντας το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του Νοσοκομείου Λέρου αναφέρει: “Θα ήθελα αφού πρώτα ξεκίνησε η διακομιδή της ασθενούς για Σάμο να ευχαριστήσω για την ίσως δυσκολότερη μέρα της Λέρου τους ακόλουθους: Όλο το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου μας και ειδικά τον ιατρό κύριο Ε. Μ, το νοσηλευτικό προσωπικό, όλο το βοηθητικό προσωπικό, το προσωπικό του γραφείου επιστασίας, τον υπάλληλο του γραφείου των Εποπτών Δημόσιας Υγείας, το προσωπικό της αποθήκης οξυγόνου, το προσωπικό του ΕΚΑΒ Λέρου, τον Διοικητή του Νοσοκομείου Β. Στασινόπουλο και τέλος όλο το προσωπικό του πληρώματος του Λιμενικού Σώματος που από τις 8 η ώρα το πρωί μέχρι και την άγνωστη ώρα επιστροφής τους είναι με τις κατάλληλες στολές. Για ακόμη μια φορά το Νοσοκομείο μας απέδειξε την απόλυτη ετοιμότητα του καθώς και τον επαγγελματισμό για το λειτούργημα που επιτελούμε. Θα ήθελα να ευχηθώ τα καλύτερα για την ασθενή”.

 1,354 total views,  4 views today