Πρόσκληση από τη δημοτική αρχή για τη συνέχιση του διαλόγου, που στόχο θα έχει την παράταση των συμβάσεων τους περιμένουν οι καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στη Νέα Αγορά.

Οι ανακοινώσεις που έγιναν στο δημοτικό συμβούλιο από το δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο και εν συνεχεία οι δηλώσεις του προέδρου του  Συλλόγου Καταστηματαρχών της Νέας Αγοράς κ. Π Κατσιδώνη,  δείχνουν ότι υπάρχει πρόθεση για την υλοποίηση διαλόγου, που θα οδηγήσει στη λύση του προβλήματος που είχε ανακύψει.

Να σημειωθεί ότι μετά τις ανακοινώσεις,  επήλθε ηρεμία στις τάξεις των επιχειρηματιών που ήταν  σε αγωνία τον τελευταίο καιρό.

Έτσι οι περισσότεροι άρχισαν  να ετοιμάζονται, για την καινούργια σεζόν που θα ξεκινήσει στο τέλος Μαρτίου.

Στα περισσότερα καταστήματα γίνονται προετοιμασίες και παραγγελίες νέων εμπορευμάτων.

Επίσης είναι σε εξέλιξη και οι εργασίες επισκευής του ιστορικού κτιρίου.

Στην συμφωνία  μεταξύ της δημοτικής αρχής και των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στη Νέα Αγορά, αναφέρθηκε σε συνέντευξή τύπου σήμερα ο  αντιδήμαρχος  κ.Τέρης Χατζηιωάννου.

«H ενιαία μίσθωση της Νέας Αγοράς είναι η πιο σωστή λύση. Με αυτό τον τρόπο θα αντιμετωπιστούν σωστά όλα τα ζητήματα. Αν προχωρήσουμε στην μίσθωση μαγαζί-μαγαζί θα έχουμε πρόβλημα. Θα δημιουργηθεί μια κατάσταση τύπου –Εθνικού. Τη διέξοδο δίνει η πρόταση της δημοτικής αρχής. Δεν μπορεί κάποιοι να υπόσχονται ότι η Ρόδος θα γίνει Μόντε Κάρλο όταν οι λύσεις που ακολουθούν είναι εκτός εποχής», δήλωσε ο κ. Χατζηιωάννου.

Ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε και στα αυθαίρετα, που υπάρχουν στη Νέα Αγορά και θα πρέπει να καθαιρεθούν.

«Υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές στο κτίριο, που  θα πρέπει να καθαιρεθούν. Αναφέρομαι στα 21 καταστήματα που είναι στο εσωτερικό  και δεν έχουν λόγο υπάρξης. Πρέπει να κατεδαφιστούν. Εξάλλου για αυτά δεν υπάρχουν άδειες. Τα έχουμε συζητήσει όλα αυτά στο δημοτικό συμβούλιο. Μας χαροποιεί που άπαντες συνειδητοποίησαν ότι ο δρόμος που ακολουθεί η δημοτική αρχή στο θέμα είναι ο σωστός», είπε ο αντιδήμαρχος.

Ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε και στις εργασίες που γίνονται για την αναβάθμιση του κτιρίου.

 478 total views,  4 views today