«Βούληση μας είναι να προχωρήσουμε στην ίδρυση δύο υποτομέων του ΕΚΑΒ στην Εμπωνα και στη Νότια Ρόδο για την κάλυψη  αναγκών των κατοίκων».

Αυτό δήλωσε στον Sky ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας κ. Νίκος Παπαευσταθίου που ήρθε στη Ρόδο για να παρακολουθήσει τις εργασίες του 9ου συνεδρίου με θέμα τη «Διαχείριση Θυμάτων Καταστροφών» αλλά και για να ασχοληθεί με τα προβλήματα που παρουσιάζει ο τομέας του ΕΚΑΒ.

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ αναφέρθηκε επίσης και στην ενίσχυση του στόλου του ΕΚΑΒ με οχήματα προκειμένου να αντιμετωπίζονται τα περιστατικά πιο γρήγορα.

«Στόχος μας να βελτιώσουμε το ΕΚΑΒ και να το κάνουμε καλύτερο ώστε να μπει σε τροχιά ανάπτυξης με την ενίσχυση του προσωπικού και του εξοπλισμού και των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του», τόνισε.

Συγκεκριμένα για την ίδρυση δύο υποτομέων του ΕΚΑΒ τόνισε:

“Θέλουμε να αναπτύξουμε δικούς μας υποτομείς στην Εμπωνα και στη Νότια Ρόδο ώστε να διαχειριζόμαστε καλύτερα  όλα τα περιστατικά. Η Ρόδος έχει πολλές ιδιαιτερότητες λόγω της γεωγραφικής θέσης. Επιπλέον είναι από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς . Είναι στους άμεσους στόχους μας η ενδυνάμωση του ΕΚΑΒ. Για αυτό απαιτείται στρατηγικός σχεδιασμός”.

«Το ΕΚΑΒ είναι ενιαία υπηρεσία. Προσπαθούμε να λύσουμε προβλήματα και όχι να δημιουργούμε νέα. Οι κινήσεις πρέπει να είναι προσεκτικές και πάντοτε βάση στρατηγικού σχεδιασμού», τόνισε.

Σε ερώτηση σχετικά με τις προσλήψεις προσωπικού στο ΕΚΑΒ ο κ. Παπαευσταθίου τόνισε ότι αυτό δεν εξαρταται αποκλειστικά από το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας.

«Χρειάζονται προσλήψεις αλλά δεν είμαι αρμόδιος να δώσω απάντηση. Αυτό εξαρτάται από το γενικότερο σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας και το κυβερνητικό πρόγραμμα. Εμείς θα υποβάλλουμε τα αιτήματα μας και θα αναμένουμε», τόνισε.

 160 total views,  2 views today