Έντονη είναι η ανησυχία των επιχειρηματιών που ασχολούνται με τον Τουρισμό στη Ρόδο, αλλά και των εργαζομένων από το πως διαφαίνεται η συρρικνωμένη σεζόν, που ξεκίνησε σήμερα, αρκετά υποτονικά για την περιοχή μας.

Η αγωνία όλων είναι έκδηλη κι αυτό εκφράζεται καθημερινά από τις συζητήσεις, συνεντεύξεις, άρθρα, από τα social media και το μεγάλο ερώτημα είναι, τι έκαναν οι τοπικοί μας άρχοντες για να προωθήσουν όπως έπρεπε το τουριστικό μας προϊόν, γνωρίζοντας ότι θα ήταν εξαιρετικά δύσκολη η επόμενη μέρα;

Συγκρίσιμα μεγέθη ήδη καταγράφονται, αφού πρώτη ημέρα που άνοιξαν τις πύλες τους τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας για να υποδεχθούν τους πρώτους τουρίστες, η Ρόδος είχε μόλις 11 πτήσεις τσάρτερ και η Κρήτη πενταπλάσιες! Μετά βίας ήρθαν στο νησί 1.500 επισκέπτες!!!

Προβληματισμένοι ξενοδόχοι, καταστηματάρχες, τουριστικοί πράκτορες, επιχειρηματίες και οι έμποροι. Ιδιαίτερα προβληματισμένοι είναι οι ξενοδόχοι που βλέπουν να μην μπορούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους και φυσικά να καλύψουν τους ανθρώπους που εργάζονται στις επιχειρήσεις τους.

Το πρώτο ξέσπασμα έρχεται την ερχόμενη Παρασκευή και μάλιστα το πρωτοπαλίκαρο των τοπικών …συλλογικών συμβάσεων εργασίας και o άνθρωπος που ως τώρα ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία – ακόμη και εναντίον ξενοδόχων – καλεί σε συγκέντρωση με …φτυάρια και …γκασμάδες!!

Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει με την τάση της φωτογράφισης και τους σχεδιασμούς που δεν έχουν προηγούμενο: Σήμερα καθ’ όλη την ημέρα περιφερειάρχης και δήμαρχος της Ρόδου προτίμησαν να «ξεροσταλιάζουν» υποδεχόμενοι υπουργούς, τηλεοπτικά κανάλια της Αθήνας και τουρίστες σε 11 αεροπλάνα, όταν στην Κρήτη έγινε πραγματικά χαμός και ενώ περίμεναν 30 τελικά προσγειώθηκαν 70 τσάρτερ. Στην Κέρκυρα προσγειώθηκαν 21 αεροπλάνα και 40 στη Θεσσαλονίκη.

 1,761 total views,  4 views today