Κάτω από πολύ αυστηρά αλλά διακριτικά μέτρα ασφαλείας και μια πολύ σωστά οργανωμένη επιχείρηση έγινε σήμερα λίγο μετά τις 14:00, η μεταφορά του 19χρονου Αλβανού που είναι κατηγορούμενος για το φόνο της Ελένης Τοπαλούδη αλλά τώρα και για συμμετοχή στο βιασμό μιας 19χρονης κοπέλας με ειδικές ανάγκες.

Για τη μεταφορά του κρατούμενου υπήρξε άψογη συνεργασία μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος.
Ο κρατούμενος μεταφέρθηκε στη Ρόδο με το πλοίο της γραμμής που κατέπλευσε στη Ρόδο λίγα λεπτά πριν από τις 14:00.
Επισημαίνεται πως αρχικά είχε ανακοινωθεί πως το πλοίο θα έφθανε στο νησί τις 12:30.

Μέσω της εφαρμογής marine traffic φαινόταν πως θα έφθανε στο νησί μας στις 12:45 περίπου. Ωστόσο ίσως λόγω καιρού ανακοινώθηκε στους επιβάτες από την πλοιοκτήτρια εταιρεία ότι το πλοίο θα έφθανε 14:00 με 14:30.

Τελικά το Blue Star 2 κατέπλευσε στην ώρα που έπρεπε έδεσαν οι κάβοι, κατέβηκαν οι καταπέλτες και η επιχείρηση εξελίχθηκε με ταχύτητα αστραπής.
Χωρίς να γίνει τίποτε αντιληπτό στους οδηγούς των φορτηγών που είχαν μεταβεί στο λιμάνι για να τα φορτώσουν στο πλοίο ώστε να είναι έτοιμα για να φύγουν ο κρατούμενος αποβιβάστηκε από το πλοίο με αυτοκίνητο και όχι πεζός γιατί θα «προκαλούσε» τον όποιον τον αναγνώριζε και μεταφέρθηκε στα κρατητήρια των αρχών ασφαλείας.

Όλα αυτά με ακρίβεια στο χρόνο και αποτελεσματικότητα ως προς την επιχείρηση μεταγωγής του κρατουμένου.
Σύμφωνα με τη διαδικασία ο κρατούμενος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα προκειμένου να απολογηθεί για το βιασμό της 19χρονης αφού σε βάρος έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Θα αναχωρήσει από τη Ρόδο όταν ολοκληρωθούν οι καταθέσεις στις αρμόδιες αρχές.
Να σημειωθεί ότι η «άφιξη» του στη Ρόδο επιβεβαιώθηκε στο skyrodos.gr από την ΕΛΑΣ
Ακολουθούν εικόνες από ερασιτεχνικό βίντεο.