Ξεχωριστό τμήμα που θα ασχολείται με τις επισκευές στα σχολεία προσανατολίζεται να συστήσει η δημοτική αρχή Ρόδου στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών.

Αυτό όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Στράτος Καρίκης στο skyrodos.gr επιτάσσουν οι μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν στα περισσότερα σχολεία της Ρόδου.

Να σημειωθεί πως στην η επίσκεψη του δημάρχου κ. Αντώνη Καμπουράκη όσο και του αντιδημάρχου κ. Καρίκη και του κ. Δ Κωνσταντίνου από την επιτροπή Παιδείας στα σχολεία αναλύθηκαν όλα τα προβλήματα που υπάρχουν και δεν είναι λίγα.

Αίθουσες χωρίς σωστό ή καθόλου φωτισμό και εξαερισμό τμήματα που κάνουν μάθημα σε χώρους ημιυπόγειους κλιματικά που υπολειτουργούν ή δεν λειτουργούν καθόλου είναι μόνο μερικά από τα προβλήματα που αναδείχθηκαν. Υπάρχουν και χειρότερα καθώς υπάρχουν και σχολεία που δεν διαθέτουν κυλικεία.

Συζήτηση για τα προβλήματα στα σχολεία είχε και η διοίκηση της Α ΕΛΜΕ με τον αντιδήμαρχο κ. Καρίκη και τον κ. Κωνσταντίνου .

«Θέσαμε όλα τα προβλήματα που παρουσιάζουν τα κτίρια ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια των μαθητών ακόμη και τα αλεξικέραυνα που έχουν κλαπεί», δήλωσε στον Sky ο πρόεδρος της Α ΕΛΜΕ κ. Ανδρέας Μαρίνος.

Σε ερώτηση σχετικά με τις κενές θέσεις των καθηγητών ο κ. Μαρίνος δήλωσε πως γίνεται προσπάθεια να καλυφθούν με την επόμενη φάση διορισμών από το υπουργείο Παιδείας.
Ειδικά για τα δυσπρόσιτα σχολεία ο κ. Μαρίνος τόνισε πως θα πρέπει να δοθούν και πάλι κίνητρα στους εκπαιδευτικούς για να επιλέγουν τα απομακρυσμένα σχολεία.

 118 total views,  4 views today