Ένα επταήμερο με αγώνες σκακιού θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν οι Ρόδιοι και μη φίλοι του επιτραπέζιου παιγνιδιού «στρατηγικής». Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έθεσε υπό την αιγίδα της το «2ο Σκακιστικό Φεστιβάλ Ρόδου» το οποίο θα διεξαχθεί από 3 έως 10 Οκτωβρίου 2020 σε αίθουσα του ξενοδοχείου Ρόδος Παλλάς. Στο φεστιβάλ αυτό που έχει ελεύθερη συμμετοχή και είναι διεθνές συμπεριλαμβάνονται:

1) 63rd World Congress of Chess Composition (παγκόσμιο πρωτάθλημα σύνθεσης σκακιστικών προβλημάτων)

2) 44th World Chess Solving Championship (παγκόσμιο πρωτάθλημα επίλυσης σκακιστικών προβλημάτων)

3) Ανοικτό πρωτάθλημα Rapid Νοτίου Αιγαίου 2020

Τα προαναφερόμενα πρωταθλήματα είναι διεθνώς αναγνωρισμένα και έχουν ανατεθεί στη χώρα μας από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Σκακιστικής Σύνθεσης και την Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία και αναμένεται να συμμετάσχουν εκατοντάδες π0αίκτες και παίκτριες πάνω από 25 χώρες του κόσμου. Η αντίστοιχη περυσινή διοργάνωση έγινε στη Λιθουανία με συμμετοχή 198 σκακιστών από 26 χώρες. Το Σκακιστικό Φεστιβάλ Ρόδου δεν έχει καμία οικονομική επιβάρυνση για την Ελληνική κυβέρνηση, αντιθέτως θα προσφέρει έσοδα και φήμη στην Ελλάδα και στη Ρόδο.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ακολουθώντας πιστά το πλάνο προβολής και διαφήμισης του τουριστικού προϊόντος αγκαλιάζει παρόμοιες διεθνείς εκδηλώσεις, είτε αυτές είναι αθλητικές, είτε είναι πολιτιστικές, έτσι ώστε τα νησιά να δημιουργούν νέους πόλους έλξης και αναγνωρισιμότητας, συγκεντρώνοντας εξειδικευμένους επισκέπτες και σε εποχές με μειωμένες τις αφίξεις.

 316 total views,  4 views today