Άπαντες εστιάζουν την προσοχή τους στις εκλογές, αλλά η αγορά ετοιμάζεται για τις …εκπτώσεις  που θα ξεκινήσουν  μετά την αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου.

Στην κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αναφέρθηκε μιλώντας στον Sky ο Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου κ.Κώστας Σπανός.

Παρά το γεγονός  ότι έχει ξεκινήσει η τουριστική σεζόν, οι τουρίστες αγοράζουν μόνο διάφορα σνακ και τρόφιμα ενώ οι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού τα απολύτως απαραίτητα.

«Η κίνηση στην αγορά, παρουσιάζει υστέρηση. Δεν κινείται με τους ρυθμούς που πρέπει ή τουλάχιστον κάπου κοντά σε αυτούς. Υπάρχει καθίζηση και μεγάλη γκρίνια. Κυκλοφορεί πολύς κόσμος  αλλά δεν κάνει αγορές.  Μόνο τρόφιμα αγοράζουν», δήλωσε ο κ. Κώστας Σπανός.

Ο Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου δήλωσε πως η πλειονότητα των επαγγελματιών παρουσιάζει έλλειμμα στα ταμεία και  μειωμένη κίνηση.

Η μείωση της κίνησης στην αγορά είναι συνυφασμένη όπως είπε και με το γεγονός ότι δεν παρουσιάζουν αύξηση οι αφίξεις των τουριστών.

«Είναι μειωμένη  η πληρότητα των ξενοδοχείων  και οι αεροπορικές θέσεις. Κάποια στιγμή όλοι οι φορείς θα πρέπει να συζητήσουμε σοβαρά για αυτό.  Αυτό το κάτω όμως είναι μια ευκαιρία να δούμε τι λείπει από τον τουρισμό μας και τι είναι αυτό που θα προσδώσει άνοδο των αφίξεων και κυρίως των εσόδων. Μας ενδιαφέρει να έχουμε ποιότητα. Θέλουμε να έρχονται στην Ρόδο τουρίστες υψηλού οικονομικού επιπέδου», τόνισε ο κ. Σπανός.

Ο Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου τόνισε πως θα πρέπει να βελτιωθούν οι υποδομές,   και γενικότερα η εμφάνιση του νησιού. Ακόμη να αντιμετωπιστεί το κυκλοφοριακό  και να λυθούν προβλήματα όπως η επαιτεία και άλλα.

Αναφέρθηκε ο κ. Σπανός και στην εξέλιξη του τουρισμού.

«Η Ρόδος  έχει 250.000 τουριστικές κλίνες. Ο αριθμός αυτός είναι διπλάσιος του πληθυσμού. Αυτές οι κλίνες θα  πρέπει να γεμίζουν. Το ότι γεμίζουν με κάθε τρόπο δηλαδή με μειώσεις τιμών είναι αυτό που μας έχει δημιουργήσει τα προβλήματα», εξήγησε ο κ. Σπανός.

Ο Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου τόνισε πως  οι επιχειρηματίες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την υπερφορολόγηση και τη συμπίεση των κερδών των επιχειρήσεων  από το 2010 .

« Οι επιχειρηματίες είχαν προειδοποιήσει για την υπερφορολόγηση που θα οδηγούσε  στο αντίθετο από το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Είδαμε επιχειρήσεις να κλείνουν και άλλες να είναι στα όρια. Αυτό επηρεάζει  όλη την αγορά» , είπε .

Όσο για τον τουρισμό ο κ. Σπανός τόνισε ότι θεωρήθηκε ως η ιερή αγελάδα που μπορεί να παράγει άπειρα έσοδα.

«Συνέχεια όμως αρμέγουν την αγελάδα αλλά δεν την ταΐζουν. Αυτά δεν γίνονται στις πραγματικές οικονομίες. Και βλέπουμε ότι το τουριστικό μας προϊόν σε σχέση με άλλους προορισμούς έχει καταστεί αδύναμο», δήλωσε ο κ. Σπανός.

Ο Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου, αναφέρθηκε και στην έναρξη των θερινών  εκπτώσεων στις 8 Ιουλίου.

« Οι εκπτώσεις ξεκινούν στις 8 Ιουλίου. Ελπίζουμε να είναι μόνο, εκπτώσεις στην αγορά και όχι εκπτώσεις πολιτικής και υποσχέσεων  που πέφτουν τελευταία με το …τσουβάλι» δήλωσε ο κ. Σπανός.

 258 total views,  2 views today