Συνεχίζεται η κόντρα που ξέσπασε στην Κάλυμνο, μεταξύ της δημοτικής αρχής και της Μητρόπολης, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις που έκανε ο Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης για την εκκλησία και τον Μητροπολίτη Καλύμνου-Λέρου κι Αστυπαλαίας κ.Παίσιο, αλλά και την κοινή ανακοίνωση που έβγαλε ο κλήρος στο νησί.

Χθες ο δεσπότης έστειλε ανοικτή επιστολή προς τον Δήμαρχο, στην οποία αναφέρει ότι έκπληκτος από το περιεχόμενο στο δελτίο Τύπου του Δήμου Καλυμνίων, αλλά και τη στάση που επιδεικνύει έναντι του, τονίζοντας μάλιστα ότι καταφέρεται συνεχώς προς το πρόσωπό του, προσπαθώντας να τον εκθέσει “ότι ο Μητροπολίτης φταίει για όλα”! “Μα ο Μητροπολίτης διοικεί αυτό το νησί”, διερωτάται ο κ. Παίσιος.

Απάντηση έστειλε σήμερα προς τον Μητροπολίτη και ο Δημήτρης Διακομιχάλης, επαναλαμβάνοντας μεταξύ άλλων ότι ο ίδιος ως Δήμαρχος έχει αναλάβει με δημόσιες τοποθετήσεις του την πολιτική ευθύνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο νησί, ανεξάρτητα αν ο κόσμος δεν εισακούει τις εντολές της πολιτείας για τήρηση των μέτρων. Ζητάει δε συγγνώμη, αν παρανοήθηκε η επίμαχη φράση που ενόχλησε σφόδρα τον δεσπότη “Σίγουρα δε συμφωνούμε πάντα στους χειρισμούς”.

Αναλυτικά το περιεχόμενο και των δύο επιστολών:

 

 654 total views,  2 views today