Μέτρα  κατά του κορωνοϊού θα ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας που έρχεται, όπως είχε αναφέρει και ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης, πριν από δύο ημέρες.

Αναφερόμενος στην πανδημία, είπε πως την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν ανακοινώσεις για τα μέτρα που θα ληφθούν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Όπως είπε ο κ. Οικονόμου, «δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία και η κυβέρνηση διαθέτει όλα τα μέσα και απαιτείται από όλους η μέγιστη σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Η πραγματικότητα για τους ανεμβολίαστους είναι πως είτε θα εμβολιαστούν είτε θα νοσήσουν, θέτοντας σε κίνδυνο τους ίδιους και τους γύρω τους. Είναι ηθικά απαράδεκτο»

Πώς θα πραγματοποιείται η συμμετοχή σε αγώνες μαζικού αθλητισμού;

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας άναψε το πράσινο φως για συμμετοχή σε αγώνες μαζικού αθλητισμού, ένα μικρό ποσοστό δρομέων, που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του covid-19.

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση, το συγκεκριμένο ποσοστό δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 5%, σε αριθμό τουλάχιστον 300 συμμετεχόντων. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, θα πρέπει να έχουν αρνητικό RCR 48 ωρών ή rapid test 24 ωρών για να συμμετέχουν.

Τα μέτρα για το λιανεμπόριο

Επίσης, ο νέος πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, που εξελέγη ομόφωνα, στη θέση του εκλιπόντος Κωνσταντίνου Μίχαλου αναφέρθηκε στα μέτρα για το λιανεμπόριο.

Ερωτηθείς για το τι αναμένεται να ισχύει, τόνισε πως «είχα συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης τον κ. Γεωργιάδη και ήταν αυτό που ζητήσαμε, δηλαδή καθένας που πάει σε καταστήματα να είναι εμβολιασμένος ή να έχει κάνει το τεστ», εκτιμώντας πως «εκεί πάει το πράγμα αλλά πάμε βήμα προς βήμα. Και όχι μόνο εμείς αλλά όλη η Ευρώπη».

Όσο για το πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις για το λιανεμπόριο, εκτίμησε πως «αμέσως μετά ή στη ΔΕΘ θα γίνουν οι πρώτες ανακοινώσεις, δηλαδή ένας χρόνος να πειστεί ο κόσμος».

Τι θα ισχύσει για τα σχολεία;

Για το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο και τις προετοιμασίες ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς μίλησε, πριν από μερικές ημέρες, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

«Όλοι οι μαθητές θα εισέρχονται στο σχολείο με πιστοποιητικό εμβολιασμού, πάνω από 12 ετών, με βεβαίωση νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή με δήλωση αρνητικού self test δύο φορές την εβδομάδα. Αντίστοιχα θα ισχύουν και για τους εκπαιδευτικούς. Αν δεν υπάρχει κάτι από τα παραπάνω, τότε θα χρειάζεται υποχρεωτικά, δύο φορές την εβδομάδα, αρνητικό εργαστηριακό τεστ, είτε rapid είτε pcr» συμπλήρωσε, σημειώνοντας πως τα βιβλία θα είναι στη θέση τους.

Πότε αναμένεται να ανακοινωθούν τα μέτρα;

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες από τον ΣΚΑΙ, «πυρήνας» των μέτρων που θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα και θα αφορούν το πλαίσιο λειτουργίας σε όλο το φάσμα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, από το φθινόπωρο, θα είναι οι περιορισμοί στους ανεμβολίαστους.

Όπως αναφέρεται στον ΣΚΑΙ, τα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν ή την Τρίτη 24 Αυγούστου ή την Πέμπτη 26 Αυγούστου ενώ την Τετάρτη είναι η ενημέρωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, για τις πυρκαγιές.

 

 141 total views,  2 views today