Η φωτιά στην περιοχή της Κυμισάλας θα μπορούσε να ήταν μια ακόμη επικίνδυνη για την περιοχή μας που ευτυχώς λόγω των δυνάμεων πυρόσβεσης που κινήθηκαν άμεσα, κατάφεραν να την θέσουν υπό έλεγχο γρήγορα.

Από την κινητοποίηση όλων των δυνάμεων, Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ το σημαντικό τερο στοιχείο που έχει προκαλέσει αίσθηση αλλά και πολλά ερωτηματικά είναι πως εν εξελίξει η φωτιά στην Κυμισάλα, ανάμεσα σε Σιάννα και Μονόλιθο, δόθηκε στις δυνάμεις πυρόσβεσης η πληροφορία πως νέο μέτωπο υπάρχει στο φράγμα της Απολλακιάς.

Ετσι ξεκίνησε η διάσπαση των δυνάμεων από το αρχικό μέτωπο για να σπεύσουν δυνάμεις στο δεύτερο. Ευτυχώς έγινε γρήγορα αντιληπτό πως η “φωτιά” στο φράγμα της Απολλακιάς ήταν …fake για να αποσπασθεί η προσοχή από το σημαντικό έργο!

Για την ανακάλυψη της παραπληροφόρησης αλλά και για την ταχύτατη αντιμετώπιση της κατάστασης, σημαντικό ρόλο έπαιξε ο συντονισμός ΟΛΩΝ των δυνάμεων με όλα τα διαθέσιμα μέσα, μαζί με το Σινούκ που έκανε ρίψεις νερού σε δυσπρόσιτα σημεία.