Βασικός και σταθερός στόχος του Δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκου και της Δημοτικής Αρχής ήταν και είναι η τόνωση της τουριστικής και εμπορικής κίνησης στο Νησί, η ανάπτυξη και η καθιέρωση του Νησιού ψηλά στις προτεραιότητες ως τουριστικός προορισμός για τουρίστες απ΄όλο τον πλανήτη.

Σ΄αυτό το πλαίσιο, ο Δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος επικεφαλής αντιπροσωπείας του Δήμου που την αποτελούσαν η Αντιδήμαρχος Χατζηλαζάρου, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου και στελέχη της Διεύθυνσης παραβρέθηκαν στην Διεθνή Έκθεση του Λονδίνου World Travel Market.

Η Ρόδος, η Ιστορία και τα αξιοθέατά της, οι δυνατότητες που προσφέρει για ποιοτικό τουρισμό και οι φυσικές ομορφιές της παρουσιάστηκαν σε ειδικό χώρο στο ενιαίο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Ο χώρος έχει αποτελέσει πόλο έλξης εκατοντάδων επισκεπτών που ενημερώνονται από τη Αντιδήμαρχο Τουρισμού και τα στελέχη της αρμόδιας Διεύθυνσης.

Ταυτόχρονα ο Δήμαρχος επικέντρωσε σε συναντήσεις με σημαντικούς παράγοντες ώστε να συζητήσει μαζί τους, να ανταλλάξουν απόψεις και να δουν τους τρόπους συμβολής τους σε μια τόνωση της τουριστικής κίνησης στην Ρόδο.

Έτσι, συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Ελλάδος στο Λονδίνο, με την νυν και πρώην  Υπουργούς Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και Όλγα Κεφαλογιάννη και με τουριστικούς πράκτορες, tours operators, στεκόμενος δίπλα στην προσπάθεια των Ξενοδόχων του Νησιού και Επιχειρηματιών από τον χώρο του Τουρισμού.

Η συμμετοχή του Δήμου στην Διεθνή Έκθεση λίγες μόλις μέρες μετά την εκδήλωση για την υπογραφή Μνημονίου για την Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου δείχνει την ύπαρξη συνολικού και ενιαίου σχεδιασμού, την κινητικότητα του Δημάρχου για να ανέβει το Νησί, να λειτουργήσει ως τουριστικός, πολιτιστικός, ιστορικής σημασίας πόλος για όλη την Ευρώπη.

Το τρίπτυχο που στηρίζεται η δραστηριότητα είναι: Σαφείς στόχοι, μεθοδικότητα- Συνεχείς πρωτοβουλίες, επαφές, συνεργασίες – Εξωστρέφεια.

 818 total views,  2 views today