Στον πάγκο … επιχείρησε να βάλει με συνέντευξη την οποία παραχώρησε σήμερα ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος, όσους βιάζονται να προεξοφλήσουν το τέλος της σταδιοδρομίας του στην πολιτική και την αυτοδιοίκηση .

Με αφορμή την ομιλία που πραγματοποίησε στο Ροδίνι ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης, τις αιχμές στο πρόσωπο του και την επιθυμία και τακτική του να είναι κοντά στους πολίτες και να τους ακούει ακόμη και αν είναι σε γιορτές και πανηγύρια ο δήμαρχος απάντησε ξεκάθαρα ότι μπορεί να σταθεί παντού, σε προεδρικά μέγαρα, στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, στα σαλόνια και στα καφενεία.

Ουσιαστικά με τη λαϊκή ρήση και στα σαλόνια και στα … αλώνια ο κ Χατζηδιάκος απάντησε ότι έχει τις γνώσεις την παιδεία το ήθος, τη δυναμική και την προσωπικότητα να σταθεί παντού, να παλέψει και να διεκδικήσει για τη Ρόδο, κάθε φορά με τον τρόπο που πρέπει.

Και με την ανακοίνωση για την παράταξη του έδειξε πως δεν ξεχνά, αλλά, τιμά τους συνεργάτες του, στέλνοντας μήνυμα στους πολιτικούς του αντιπάλους πρωτίστως και δευτερευόντως , σε άλλους που έσπευσαν, πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις… να μιλήσουν για σκελετούς που βγήκαν από τις πολιτικές ντουλάπες και επιβάλλεται να εξαφανιστούν από προσώπου γης για να επέλθει…ηρεμία.


Ο κ. Χατζηδιάκος δήλωσε πως δεν υπήρξε ποτέ, τροχονόμος συμφερόντων ούτε είχε ανάγκη να υπηρετήσει συμφέροντα όπως τον κατηγόρησαν.
‘Όπως τόνισε ο δήμαρχος αυτή ήταν η αρχή. Απλά δηλαδή σχολίασε την κατάσταση και τις πρώτες αιχμές που δέχθηκε για την μέχρι τώρα πορεία του. Προειδοποίησε μάλιστα ότι δεν θα πρέπει η ευγένεια και ο πολιτικός πολιτισμός με τον οποίο κινείται να λογιστούν ως αδυναμία.

«Αν θέλουμε εγώ και η παράταξη μου μπορούμε να αποδομήσουμε την ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου λέξη προς λέξη», προειδοποίησε ο κ. Χατζηδιάκος.
Παρότι έχουν γίνει ανακοινώσεις υποψηφιοτήτων από ανθρώπους που ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν το Δήμο Ρόδου ο κ. Χατζηδιάκος ξεκαθάρισε πως για εκείνον και τους συνεργάτες του έχει σημασία η λειτουργία της δημοτικής μηχανής.

«Μπορεί να έχουν ξεκινήσει κάποιοι τον προεκλογικό αγώνα . Άλλοι θα κρίνουν αν αυτό έγινε έγκαιρα ή όχι. Για μας προτεραιότητα αποτελεί η διοίκηση του Δήμου, τα έργα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα η προετοιμασία για την τουριστική σεζόν», τόνισε ο κ. Χατζηδιάκος.

Όσο για την παράταξη του που φέρει την ονομασία «Ρόδος Δύναμη Πολιτών» που αποτέλεσε έμπνευση για κάποιους που είχαν διάθεση για αντιγραφές ο κ. Χατζηδιάκος δήλωσε:
«Δηλώνουμε ότι η παράταξη μας ξεκίνησε το 2014. Παραμένει συσπειρωμένη και με την προσθήκη νέων προσώπων θα είναι παρούσα. Η δύναμη μας προέρχεται από τους πολίτες . Από πουθενά αλλού. Αυτή η παράταξη θα έχει την ευθύνη της διοίκησης και θα είναι παρούσα δυναμικά στις επόμενες εκλογές. Στις τάξεις της θα είναι στελέχη που υπηρετούν σήμερα την ΤΑ , άλλα που συμμετείχαν στις προηγούμενες εκλογές δεν εξελέγησαν. Θα πλαισιωθεί και από συμπολίτες μας που έχουν πρόθεση και διάθεση να προσφέρουν στον τόπο», δήλωσε ο δήμαρχος.

Ο κ. Χατζηδιάκος τόνισε πως στις εκλογές θα αναμετρηθεί με πολιτικές , με θέσεις με επιχειρήματα με πράξεις και έργα και όχι με αόριστα σχέδια και ασάφειες.
«Είναι καλό να υπάρχουν υποψηφιότητες . Είναι καλό να υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται για το Δήμο. Αυτό είναι η υγιής λειτουργία της Δημοκρατίας. Περιμένω να ακούσω τις θέσεις τις προτάσεις ακόμη και τους σχεδιασμούς όλων των υποψηφίων και είμαι έτοιμος να τους ενημερώσω για τη λειτουργία της δημοτικής αρχής», δήλωσε ο κ. Χατζηδιάκος που εξέφρασε την ικανοποίηση του για τον πολιτισμένο και όμορφο κλίμα της συνάντησης που είχε με τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Δημήτρη Κρητικό και τους συνεργάτες του.

«Στο ίδιο πνεύμα θα συνεργαστώ με όποιον μου το ζητήσει. Έλαβα την επιστολή που μου έστειλε ο κ. Στράτος Καρίκης. Δεν θα αρνηθώ το διάλογο με άλλους υποψηφίους όπου δει και όποτε δει. Αναφέρω ότι εκ του νόμου θα πρέπει να γίνει η δημόσια συνεδρίαση για τον απολογισμό λειτουργίας της δημοτικής αρχής. Θα ήταν χαρά να παρίστανται σε αυτή οι υποψήφιοι δήμαρχοι για να λάβουν ενημέρωση» , τόνισε ο κ. Χατζηδιάκος.

Οι απαντήσεις στην κριτική

Σε ότι αφορά τα δυσμενή σχόλια από τον κ. Αντώνη Καμπουράκη, του ο κ Χατζηδιάκος ξεκαθάρισε πως έχει την ικανότητα μαζί με τα μέλη της παρατάξεως να αποδομήσουν την ομιλία του λέξη προς λέξη.

«Όσο για τις αιχμές και τις δηλώσεις που φωτογραφίζουν και θίγουν την παρούσα δημοτική αρχή με ανακρίβειες αναλήθειες και αστοχίες ξεκαθαρίζω ότι αν ασχοληθώ εγώ ή η παράταξη μου μπορούμε να τις αποδομήσουμε λέξη προς λέξη», τόνισε.
Ο κ. Χατζηδιάκος τόνισε ακόμη ότι δεν υπήρξε τροχονόμος συμφερόντων και ούτε ανάγκη είχε να πράξει κάτι τέτοιο.

«Δεν υπήρξα τροχονόμος συμφερόντων και δεν έχω ανάγκη να εξυπηρετήσω συμφέροντα. Από τον άνθρωπο που μου άσκησε κριτική έχω εισπράξει επαίνους στη διάρκεια της συνεργασίας που είχαμε. Σε ότι αφορά τα άλλα που αναφέρθηκαν έχω αποδείξει ότι μπορώ να ομιλώ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας , τον Πρωθυπουργό, πολιτικούς ηγέτες της Κίνας αλλά και τους απλούς πολίτες στα ΚΑΠΗ , στις αίθουσες του Δήμου τις οποίες κάποιοι ανακάλυψαν τώρα. Ναι βρίσκομαι στα καφενεία και στα χωριά γιατί ένας δήμαρχος πρέπει να πηγαίνει παντού», τόνισε ο δήμαρχος και ζήτησε από εκείνους που τον κατηγορούν ότι πηγαίνει στα πανηγύρια. Ας μάθουν πρώτα σε ποια χωριά γίνονται και που βρίσκονται τα χωριά μας.
« Μπορεί κάποιοι να ανακάλυψαν τώρα τα πανηγύρια. Για να πας σε αυτά όμως πρέπει να ξέρεις που είναι τα χωριά και που διεξάγονται οι εκδηλώσεις. Είναι καλό να πηγαίνεις εκεί που είναι ο κόσμος , ο απλός λαός. Μαζί με τον άνθρωπο που σχολίασε το έργο μας συναντήσαμε επτά υπουργούς στην Καγκελαρία στο Βερολίνο. Εκεί είχα πρώτος το λόγο . Μπορώ λοιπόν και εκεί και στα χωριά και στα καφενεία. Μπορώ στα σαλόνια και στα αλώνια», είπε ο δήμαρχος.

Ο κ. Χατζηδιάκος απάντησε και για το επιχείρημα που αναπτύχθηκε για τη διάρκεια της διαδρομής από τη Ρόδο στο αεροδρόμιο και από το κέντρο στο Ροδίνι ζητώντας από τον άνθρωπο που τον επέκρινε να μάθει πρώτα …τις αρμοδιότητες.

« Πρέπει να μάθει κανείς τις αρμοδιότητες πρώτα. Δεν μπορεί να ασκούν κριτική στο δήμαρχο για τη διάρκεια της διαδρομής από το αεροδρόμιο στη Ρόδο γιατί αυτό αποτελεί αρμοδιότητα της περιφερειακής αρχής. Πως ομιλούν όταν ξέρουν ότι ο δήμαρχος μπαινοβγαίνει στα υπουργεία για ένα από τα μεγαλύτερα έργα που είναι η νέα είσοδος.

Εμείς υπηρετούμε μια τοπική αυτοδιοίκηση που είναι ζωντανό κύτταρο. Σεβόμαστε την αντίθετη άποψη αλλά να μην θεωρήσουν την ευγένεια και τον πολιτικό πολιτισμό μας ως αδυναμία. Θα έρθει ώρα που θα δοθούν απαντήσεις για όλα» , τόνισε ο κ. Χατζηδιάκος.