Η Γερμανία έβαλε την Κρήτη και τα νησιά του νότιου Αιγαίου στη λίστα υψηλού κινδύνου για τον κορονοϊό, σύμφωνα με απόφαση που ανακοίνωσε το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, η αρμόδια αρχή για την αντιμετώπιση της πανδημίας στη Γερμανία.

Η απόφαση έχει ημερομηνία έναρξης την Κυριακή, 22 Αυγούστου.

Η αναβάθμιση κινδύνου για τις δύο περιοχές σημαίνει πως όσοι πολίτες, που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της νόσου, επιστρέφουν από την Κρήτη και τα νησιά του νοτίου Αιγίου (η Ρόδος, η Κως, η Μύκονος, η Νάξος)  θα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα τουλάχιστον 5 ημερών, σε μια κίνηση που αναμένεται να αποθαρρύνει τους τουρίστες  της χώρας από τους δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς.

Τα γεγονός σχολίασε με ανάρτηση του τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου κ. Χρήστος Μιχαλακης αναφέροντας τα ακόλουθα:

“Δυστυχώς η Γερμανία έβαλε το Νότιο Αιγαίο σε περιοχές υψηλού κινδύνου.Πρακτικά σημάνει ότι όλοι οι μη εμβολιασμένοι θα πρέπει κατά την επιστροφή τους να μείνουν 5ημερες καραντίνα.Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους μας τα καταφέραμε.Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να μας κλείσουν όλες οι αγορές.Το Φθινόπωρο τα καλύτερα”.

Η ανάρτηση αφορά τους χαμηλούς ρυθμούς εμβολιασμών  και τη μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων που είχαν ως συνέπεια την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων στα νησιά.

Πέρα από την Ελλάδα, το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ θέτει στην λίστα υψηλού κινδύνου το Κόσοβο, τη Βόρεια Μακεδονία και περιοχές της Ιρλανδίας, ενώ αντίθετα υποβαθμίζει το κίνδυνο σε περιοχές της Ισπανίας, όπως η Καταλονία, η Βαλένθια και τα Κανάρια Νησιά.

Περίπου 70 χώρες κατατάσσονται εξ ολοκλήρου ή εν μέρει στις περιοχές υψηλού κινδύνου από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Ολόκληρη η Ισπανία ήταν μέχρι τώρα περιοχή υψηλού κινδύνου, από την Κυριακή όμως εκτός από τα Κανάρια Νησιά και την Καταλονία, θα αφαιρεθούν από τον κατάλογο των περιοχών υψηλού κινδύνου η Βαλένθια, η Καστίλλη-Λα Μάντσα και οι Αστούριες.

 

 412 total views,  4 views today