Έληξε η περίοδος της καραντίνας για τη νοσηλεύτρια Μαρία Μπέρτου, στην Κάρπαθο, που χαίρει άκρας υγείας τόσο η ίδια, όσο και η οικογένειά της.

Η γυναίκα ήταν το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στα Δωδεκάνησα, στο νησί της Καρπάθου, κι είναι εργαζόμενη στο Κέντρο Υγείας του νησιού. Υπενθυμίζεται ότι η ίδια γνωστοποίησε μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook (στις 19 Μαρτίου) ότι νόσησε από τον covid-19, με ελαφρά συμπτώματα (πυρετό,κεφαλαλγία και πόνο στα κόκαλα) που υποχώρησαν μετά από δύο μέρες και βρισκόταν σε κατ’ οίκον εγκλεισμό το απαραίτητο χρονικό διάστημα, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Όπως δήλωσε η ίδια στον sky είναι σε άριστη κατάσταση, όπως και όλη η οικογένειά της, αλλά και ο κύκλος επαφών της και μάλιστα εντός των ημερών αναμένεται να επιστρέψει στη δουλειά της.

Σημειώνεται ότι στο νησί δεν έχει παρουσιασθεί κανένα άλλο κρούσμα κορωνοϊού, ενώ ο Δήμος Καρπάθου σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι:

“Η πολιτική προστασία, ως αρμόδια να παρακολουθεί και να συντονίζει τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του Κορονοϊού θα ήθελε να ενημερώσει αρμοδίως ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα, πλην του ενός που ανακοινώθηκε ήδη έληξε η περίοδος κατ’ οίκον απομόνωσης του. Συνιστά σε όλους, με υπομονή, να συνεχίσουν να πειθαρχούν στα μέτρα της πολιτείας , ώστε να σπάσουμε την αλυσίδα της πιθανής μετάδοσης του ιού. Ο Δήμος Καρπάθου έχει προχωρήσει ήδη σε απολυμάνσεις όλων των Κρατικών κτιρίων, σχολείων, ιερών ναών, μεγάρων και όλων των μη ιδιωτικών χώρων συναθροίσεων της νήσου. Όπου χρειαστεί πραγματοποιεί άμεσα επαναληπτικές απολυμάνσεις”.

 1,326 total views,  4 views today