Το πρώτο θύμα του κορωνοϊού κατεγράφη στην Κω. Πρόκειται για έναν 62χρονο αλβανικής καταγωγής που έχασε τη μάχη από επιπλοκές της νόσου, στο θάλαμο απομόνωσης του Νοσοκομείου.

Ο άτυχος άντρας είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Αλβανία, είχε συμπτώματα τέσσερις ημέρες και διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο το βράδυ της Δευτέρας σε βαριά συμπτώματα, όπου και κατέληξε σε ένα 24ωρο. Στη διαδικασία της ιχνηλάτησης, βρέθηκαν άλλα δύο με τρία άτομα από το συγγενικό του περιβάλλον θετικά στον ιό, εκ των οποίων το ένα παρακολουθείται στο Νοσοκομείο, όπως δήλωσε στον sky ο Έπαρχος Κω Γιάννης Καμπανής.

Ο κ. Καμπανής πρόσθεσε ότι ο εμβολιασμός του πληθυσμού εξελίσσεται ομαλά και έχουν γίνει ήδη 1.500 εμβόλια στο νησί. Επίσης ο Έπαρχος Κω σημείωσε ότι παρατηρείται έλλειμμα στον έλεγχο που γίνεται τοπικά, με αφορμή και την επιστολή του Δημάρχου προς τον Νίκο Χαρδαλιά για τις μετακινήσεις των Καλυμνίων προς Κω, καυτηριάζοντας και το γεγονός της χαλάρωσης των μέτρων από την κοινωνία. “Εχω την αίσθηση ότι λίγο χαλαρώσαμε στο νησί και λίγο ξεχαστήκαμε. Όμως πρέπει να υπάρχει διαρκής επαγρύπνηση και προσοχή από τον πληθυσμό, να τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας και προφύλαξης, ώστε να αποφευχθεί τυχόν διασπορά του ιού στην περιοχή μας”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς ζήτησε με εξαιρετικά επείγουσα επιστολή του στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, την απαγόρευση μετακίνησης από Κάλυμνο προς Κω και όταν κατ’ εξαίρεση κάποιοι μετακινούνται, να είναι υπόχρεοι σε test Covid προκειμένου να ταξιδέψουν. Ο κ. Νικηταράς επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «είναι απολύτως άδικο για την κοινωνία της Κω, η οποία έχει επιδείξει έως σήμερα συμμόρφωση στα μέτρα προστασίας και αυτοπροστασίας από την πανδημία, να τίθεται σε κίνδυνο εξαιτίας ανεξέλεγκτης μετακίνησης ατόμων από επιβαρυμένες περιοχές”.

Ο κ. Καμπανής υπενθύμισε ότι και ο ίδιος είχε αποστείλει αντίστοιχη επιστολή προς τον κ. Χαρδαλιά στις 29/12/2020, χωρίς όμως να εισακουσθεί τότε το αίτημά του.

Τέλος, απηύθυνε έκκληση, κυρίως στους υγειονομικούς του νησιού, να εμβολιασθούν έναντι του covid-19, αφού έχει παρατηρηθεί μεγάλο ποσοστό των νοσηλευτών που αρνούνται να υποβληθούν στη διαδικασία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “μάλλον λάθος επάγγελμα διάλεξαν”…

 568 total views,  2 views today