Ιδιαίτερα καυστικός ήταν στο σχολιασμό του, ο τέως Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος μιλώντας στον sky για το βοήθημα που εξήγγειλε η δημοτική αρχή, λέγοντας καταρχήν ότι τόσο το Εργατικό Κέντρο, όσο και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου σταμάτησαν τις τελευταίες ημέρες τη διεκδίκηση και τη μάχη για να επιδοτηθούν οι χιλιάδες άνεργοι στην περιοχή μας από τον ΟΑΕΔ, που αποκλείσθηκαν επειδή δεν πληρούσαν τα κριτήρια, για να ασχοληθούν με το βοήθημα του Δήμου που θα είναι μόνο για μία φορά, χαρακτηρίζοντας το 300άρι «χάντρες για ιθαγενείς», που ωστόσο θα υπερψηφίσει.

«Με 50 ευρώ και μία τροφοκάρτα, ορισμένοι πούλησαν τη μάνα τους προεκλογικά», πρόσθεσε σχετικά, για το πώς μπορεί να εκλάβει κάποιος το εν λόγω βοήθημα.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι προσπάθειες του Εργατικού Κέντρου, σύμφωνα με τον Πρόεδρό του Παναγιώτη Εγγλέζο, για τη διεύρυνση της λίστας των δικαιούχων που θα πάρουν άπαξ το βοήθημα των 300 ευρώ από το Δήμο Ρόδου, καθότι τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις που γνωστοποιήθηκαν απέκλειαν πολλούς συνδημότες μας, παρότι παραμένουν χωρίς κάποιο επίδομα εδώ και μήνες.

Ο κ. Εγγλέζος τόνισε μιλώντας στον sky ότι γίνονται προσπάθειες για να ενταχθούν εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο, στα τουριστικά καταστήματα, στα τουριστικά γραφεία και οι οδηγοί ταξί που δεν έχουν λάβει κανένα επίδομα και αν ο στόχος επιτευχθεί, οι δικαιούχοι θα ξεπεράσουν τις 7.000 με 8.000 άτομα.

 1,289 total views,  2 views today