Χατζημαρκισμός, εθνόσημα, με τα γνωστά …ευφυολογήματα

1028

Νέος κύκλος αντιπαράθεσης της Περιφερειακής αρχής και της μειοψηφίας με επίκεντρο την οικονομική κρίση και τα ποσά που άλλες περιφέρειες έχουν εξασφαλίσει για να βοηθήσουν μικρές επιχειρήσεις των περιοχών τους, προέκυψε σήμερα.

Κατ΄ αρχήν μια ανακοίνωση της παράταξης Γλυνού δόθηκε στη δημοσιότητα για να απαντηθεί εκ νέου από το διαβόητο γραφείο τύπου που «χωρίς να κοκκινίζει», συνεχίζει να χρησιμοποιεί το Εθνόσημο για να επιδεικνύει την νοοτροπία και αντίληψη περί διαλόγου και έλλειψης δημοκρατίας.

Χωρίς ουσιαστικό λόγο αρνούνται όσα κάνουν όλες οι Περιφέρειες της χώρας και οι προτάσεις απλά συναντούν άρνηση και φτηνά Ευφυολογήματα.

Η ανακοίνωση της παράταξης Συμμαχία με επικεφαλής τον κ. Γλυνό.

Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό τον αγώνα που κάνουν όλες οι Περιφέρειες της χώρας, για την εξασφάλιση πόρων, προκειμένου να στηρίξουν τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που λειτουργούν στην περιοχή ευθύνης τους και επλήγησαν από τις συνέπειες της πανδημίας.

Και υπάρχουν και στοιχεία που δείχνουν τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους. Ξεκινώντας από το κέντρο αναφέρουμε την Περιφέρεια Αττικής με πρόταση για άντληση  200 εκατομμυρίων ευρώ,  την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με 150 εκατομμύρια ευρώ,  την Περιφέρεια Θεσσαλίας με 160 εκατομμύρια  την Περιφέρεια Κρήτης με  50 εκατομμύρια.

Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε  στις 30 Σεπτεμβρίου, με τηλεδιάσκεψη, όπου συζητήθηκε το θέμα μετά από πρόταση του επικεφαλής της παρατάξεως κ. Μανώλη Γλυνού, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ανέφερε στην τοποθέτηση του ότι η πρόταση που είχε καταθέσει ήταν για άντληση πόρων ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ. 

Ακόμη είπε, ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είχε τη δυνατότητα να προσθέσει άλλα εννέα  εκατομμύρια ευρώ.  Θα εξασφαλίζονταν δηλαδή, για την στήριξη  των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες  49 ευρώ.

Στη συνέντευξή τύπου όμως ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε,  πως η πρόταση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στόχο έχει,  την άντληση πόρων ύψους 30 εκατομμύρια ευρώ για την στήριξη των επιχειρήσεων, ενώ η διαχείριση θα γίνει  από  τον Ενδιάμεσο Φορέα Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα δηλαδή τον ΕΦΕΠΑΕ.

Σε μια Περιφέρεια που ο τουρισμός υπέστη το μεγαλύτερο πλήγμα είναι δυνατό, να καταθέτουμε πρόταση για την άντληση πόρων 30 εκατομμυρίων ευρώ στη στιγμή που η Κρήτη που καταθέτει πρόταση για 50 εκατομμύρια;

Και η Περιφέρεια Κρήτης δεν έχει υψηλή απορροφητικότητα σε  πόρους από διάφορα προγράμματα;

Και ρωτούμε γιατί τα 49 εκατομμύρια για τα οποία αρχικά έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης έγιναν 30;

Η περιφερειακή αρχή υποσχέθηκε,  πως θα προσθέσει για την στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων άλλα εννέα εκατομμύρια ευρώ. Θα γίνει πράξη η δέσμευση ή όχι;

Τελικά υπάρχει βούληση από την Περιφερειακή αρχή για την διεκδίκηση περισσότερων πόρων για την στήριξη των επιχειρήσεων που έχουν γονατίσει ή όχι;

Στην προκειμένη περίπτωση  και στη συγκεκριμένη συγκυρία που είναι ιδιαίτερα κρίσιμη,  στόχος δεν πρέπει να είναι ο  εξοβελισμός όσων ασκούν κριτική ή εκφράζουν διαφορετικό πολιτικό λόγο και θεωρούνται πολιτικοί αντίπαλοι και ως εκ τούτου εχθροί προς εξόντωση από την περιφερειακή αρχή, αλλά η στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Στόχος είναι ο κόσμος σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες που στενάζει και όχι οι παρατάξεις της μειοψηφίας που αγωνιούν και  διεκδικούν για τους πολίτες στους δύο νομούς.

Γιατί σε τελική ανάλυση οι πολίτες και στους δύο νομούς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,  θα κρίνουν …   και το αποτέλεσμα.

Η απάντηση του γραφείου τύπου της περιφέρειας

Μόλις μια εβδομάδα κράτησε η απόπειρα του Μανώλη Γλυνού να εμφανιστεί ελάχιστα σοβαρός.

Μια αναλαμπή λίγων μόνο ημερών, μας έδωσε κάποια ψήγματα ελπίδας, αλλά τελικά απέδειξε ότι οποιαδήποτε συζήτηση επί σοβαρής βάσης μαζί του, αποδεικνύεται ματαιοπονία. Δύσκολο πράγμα η σοβαρότητα!

Τελικά ενέδωσε κι αυτός στον … κουνακισμό, αφού προφανώς αποφάσισε ότι τον εκφράζει καλύτερα.

Καθείς και οι επιλογές του.

Η απάντηση του Παναγιώτη Κουνάκη

Οι συνεχείς επιθέσεις στο πρόσωπο μου από μέλη της περιφερειακής αρχής, έχουν βαθύτερα αιτία, τα οποία εξηγούνται μόνο από ειδικούς.

Ο Χατζημαρκισμός δεν θα περάσει.