Χιλιάδες είναι και φέτος οι προσκυνητές που έσπευσαν στην Ιερά Μονή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στον Πανορμίτη της Σύμης.

Τα στοιχεία όπως εξήγησε στο skyrodos.groΛιμενάρχης Ρόδου κ. Σπύρος Τάτης δείχνουν ότι από το περασμένο Σάββατο 3 Νοεμβρίου έως και σήμερα το πρωί της 8ηςΝοεμβρίου 2018 έχουν διακινηθεί 8.319 άτομα προς την Ιερά Μονή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

«Τα στοιχεία μας δείχνουν ότι η κίνηση είναι αυξημένη. Μέχρι τώρα έχουμε 8.319 άτομα που έχουν μετακινηθεί προς τον Πανορμίτη. Ο αριθμός των επιβατών όμως θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο αφού δεν έχει τελειώσει η ημέρα», δήλωσε ο κ. Σπύρος Τάτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες  αρκετοί πιστοί έχουν προγραμματίσει να μεταβούν στον Πανορμίτη και τις επόμενες ημέρες.

Για τη μεταφορά των πιστών προγραμματίστηκαν τακτικά και έκτακτα δρομολόγια από την «Δωδεκάνησος Ναυτιλιακή»   που εξυπηρετεί τη Σύμη.

Να σημειωθεί πως έχουν ολοκληρωθεί σύμφωνα με ανακοίνωση και οι εργασίες για την αποκατάσταση του κωδωνοστασίου της Ιεράς Μονής Πανορμίτη.

Οι εργασίες υλοποιήθηκαν με την εποπτεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου .

Η ιερά Μονή χρονολογείται τουλάχιστον από τον 15οαιώνα. Η θαυματουργή εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ σύμφωνα με επιγραφή πάνω στην ασημένια ποδιά του, φιλοτεχνήθηκε το 1724 από τον αξιόλογο τεχνίτη Ιωάννη τον Πελοποννήσιο. .

Ο υπουργός Άμυνας

Στη Σύμη ταξίδεψε το πρωί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος προκειμένου να επισκεφθεί τη μονή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Πανορμίτη, πολιούχου της Σύμης, με την ευκαιρία του σημερινού εορτασμού του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας.Τον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας συνόδευε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.