Ανανέωση:

Σήμερα οι πιστοί μπορούν να βιώσουν τις στιγμές της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας που στερήθηκαν το Μεγάλο Σάββατο λόγω των περιοριστικών μέτρων που ίσχυαν.

Σε όλους τους ναούς της χώρας σήμερα τελείται η πανηγυρική αναστάσιμη παννυχίδα, η οποία κανονικά είναι το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

Ετσι, σήμερα οι πιστοί θα μπορέσουν στους ναούς να ψάλλουν τους αναστάσιμους ύμνους και να ζήσουν το πανηγυρικό κλίμα της Αναστάσεως, καθώς είναι η τελευταία ημέρα που ακούγεται το «Χριστός Ανέστη».

Ζωντανά στη Ρόδο

Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας Εσπερινού 26 Μαΐου 2020 με τη Ζωηφόρο Ανάσταση του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, την Απόδοση της εορτής του Πάσχα, από τον Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνος Κολύμπια στην Ρόδο.

Ιερέας: Αθανάσιος Μισσός, Αρχιμανδρίτης

Ώρα έναρξης: 21:05

Απόδοση της εορτής του Πάσχα – 26η Μαΐου 2020 – Ώρα 21:05 – Εκκλησία Αγίου Τρύφωνος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου – Παράρτημα Α.Μ.Ε.Α. Δομής Ενηλίκων, Κολύμπια Ρόδου – Ακολουθία του Αγίου Φωτός και Ανάσταση – Απόδοση της εορτής του Πάσχα. Ιερουργός Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Μισσός.

Αν και οι περισσότερες εορτές έχουν τη απόδοση τους την όγδοη ημέρα, η Απόδοση του Πάσχα εορτάζεται την 39η ημέρα.

Ο Μανώλης Παπάζογλου

Από νωρίς ο συνεργάτης του σταθμού μας Μανώλης Παπάζογλου περιδιαβαίνει εκκλησίες καταγράφοντας την κίνηση με τους πιστούς.

Δείτε φωτογραφίες από Ιερούς Ναούς στη Ρόδο

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ

 

 

 

 1,258 total views,  4 views today