Χωρίς ρεύμα και νερό η Λέρος προσφυγή του Δήμου στη δικαιοσύνη

433

Oργή και αγανάκτηση επικρατεί στη Λέρο εξαιτίας σημερινής  πολύωρης  διακοπής της ηλεκτροδότησης αλλά και της υδροδότησης.

Όπως δήλωσε στο skyrodos.gr o δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλλιας η κατάσταση έχει επιδεινωθεί εξαιτίας της φωτιάς που κατέστρεψε 11 πυλώνες της ΔΕΗ στην Κάλυμνο. Αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσουν τα προβλήματα της ηλεκτροδότησης και να επιδεινωθεί η  κατάσταση το πρωί.

Να σημειωθεί πως από τον ΔΕΔΔΗΕ είχε ανακοινωθεί για  σήμερα στο νησί προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης από τις 09:00 εως τις 11:00. Ωστόσο λόγω της βλάβης στις υποδομές της ΔΕΗ στην Κάλυμνο η ηλεκτροδότηση δεν έχει επανέλθει στο νησί.

Επιπλέον έχει σταματήσει και η υδροδότηση αφού χωρίς ρεύμα δεν είναι δυνατό να λειτουργήσουν οι αφαλατώσεις του νησιού.

«Η κατάσταση είναι απαράδεκτη και δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Υπάρχουν τουρίστες στο νησί και δεν έχουμε ρεύμα και νερό για να τους εξυπηρετήσουμε», δήλωσε ο κ. Κόλλιας.

Σε απόγνωση γιατί δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν όπως πρέπει τους τουρίστες είναι οι επιχειρηματίες του νησιού που ασχολούνται με τον τουρισμό στη Λέρο.

Ο δήμαρχος Λέρου έχει στείλει ήδη  επιστολή διαμαρτυρίας  για την κατάσταση αυτή στον πρωθυπουργό αλλά και σε όλους τους αρμόδιους υπουργούς και φορείς που έχουν την ευθύνη.

Με αφορμή τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί τις τελευταίες μέρες αναφορικά με την ηλεκτροδότηση και την κάκιστη παροχή ρεύματος, ο Δήμος Λέρου θα υποβάλλει αγωγή κατά του ΔΕΔΔΗΕ.