Την άποψη ότι τα έγγραφα που ο κ. Κόκκινος έχει ζητήσει βρίσκονται εντός του φακέλου της δικογραφίας και τα έχει ο αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε σήμερα στον Sky ο πρόεδρος της «Ενεργειακής Α Ε» Χρήστος Μπάρδος.

Φυσικά ο κ. Μπάρδος δεν παρέλειψε για τουλάχιστον τρεις φορές να διατυπώσει την άποψη πως για την απόφαση του να διεκδικήσει αποζημιώσεις από τον κ. Κόκκινο ίσες με τα χρηματικά κενά που άφησε στην Ενεργειακή, πήρε την σύμφωνη γνώμη των δικηγόρων κ. Δημητριάδη και Κούγια.

«Τα έγγραφα που νόμιμα μπορώ να παραχωρήσω τα παρέδωσα. Τα υπόλοιπα είναι μέσα στη δικογραφία και τα έχει ο κ. Κόκκινος. Πώς διαφορετικά θα έβγαζε το δικαστήριο την απόφαση του;», δήλωσε στον Sky ο κ. Μπάρδος.
Σε ερώτηση γιατί δεν έχει αναφέρει πως τα έγγραφα είναι μέσα στη δικογραφία ο κ. Μπάρδος δήλωσε:

«Του είπα ότι θα του δώσω τα έγγραφα που νομιμοποιείται να δώσει η εταιρεία. Η ΑΕ δεν μπορεί να δώσει σε οποιονδήποτε έγγραφα. Η Εταιρεία είναι ανώνυμη και λειτουργεί ανεξάρτητα από την Περιφέρεια»

Ο κ. Μπάρδος υποστήριξε ακόμη πως ο Κόκκινος ως αντιπεριφερειάρχης με την ιδιότητα του προέδρου της Ενεργειακής, τότε, θα μπορούσε να έχει πρόσβαση στα έγγραφα όταν ήταν στη συγκεκριμένη θέση.

Ο πρόεδρος της Ενεργειακής τόνισε πως τα έγγραφα είναι πάρα πολλά και αφορούν τα ταξίδια του κ. Κόκκινου και δεν μπορεί να υποχρεώσει τους τρεις υπαλλήλους να ψάχνουν στους φακέλους ενώ τρέχουν σημαντικά προγράμματα.

«Δεν θα υποχρεώσω εγώ τους υπαλλήλους που έχουν άλλες εργασίες να δώσουν τα έγγραφα του κ. Κόκκινου. Όλα στην εταιρεία είναι καθαρά αφού έχει ελεγχθεί είπε ο κ. Μπάρδος.