Το πρώτο χρονοδιάγραμμα για το project-μαμούθ της ψηφιοποίησης σύνθετων και διαφορετικών μορφών αρχείων άνω των 600 εκατ. σελίδων των 390 Υποθηκοφυλακείων της χώρας αναφέρεται σε προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού το αργότερο μέσα στο καλοκαίρι (αν και δεν αποκλείεται να συμβεί νωρίτερα, Απρίλιο ή Μάιο, αν κριθεί σκόπιμο) και προβλέπει το πέρας της όλης διαδικασίας σε 3ετη ή 4ετή ορίζοντα.

Μετά την προ μηνός ολοκλήρωση της Δημόσιας Διαβούλευσης ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το έργο των +300 εκατ. ευρώ, που θα ενταχθεί στο πακέτο του Ταμείου Ανάκαμψης (με χρηματοδότηση 200 εκατ. ευρώ).

Σταδιακά, τα 390 Υποθηκοφυλακεία θα μετασχηματισθούν σε 92 σύγχρονα νέα Κτηματολογικά Γραφεία, όπου θα καταγράφεται υποχρεωτικά σε ψηφιακή μορφή το σύνολο των εγγράφων και χαρτών για όλες τις δικαιοπραξίες ακινήτων και τότε, όπως έχουν εξηγήσει στελέχη της κυβέρνησης, θα μιλάμε για ένα ολοκληρωμένο Ψηφιακό Κτηματολόγιο.

Την στρατηγική ολοκλήρωσης του Κτηματολογίου μέχρι το 2024 έχει καταρτίσει η ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με την Διοίκηση του Κτηματολογίου.

Όπως έχει αποκαλύψει το newmoney, ο διαγωνισμός θα «χωρισθεί» σε 4 μέρη, όσες και οι γεωγραφικές ενότητες, τις οποίες θα περιλαμβάνει (θα ακολουθήσει σύναψη Συμφωνίας-Πλαίσιο με μέχρι τέσσερις αναδόχους) και ήδη ακούγεται, μεταξύ άλλων, η πιθανή σύσταση κοινοπραξίας του leader των τηλεπικοινωνιών, του Ομίλου ΟΤΕ, με «συμπαίκτες» συστημική τράπεζα και μεγάλη εταιρεία της πληροφορικής, ενώ, τους τρόπους συμμετοχής τους εξετάζουν όλοι οι ισχυροί του κλάδου, η Vodafone, ο ελληνικός «βραχίονας» της Google κ.ά

 272 total views,  4 views today